Skip to main content

Vin och vandring i Skåne

Allt fler prommenerar/vandrar och på denna resa upplever vi Skåne på ett nytt sätt. Med boende på Scandic Oceanhamnen i Helsingborg som bas vandrar vi längs den vackra och variernade Skåneleden och kommer till pärlor som Ven, Torekov och Mölle. Vi kryddar resan  med besök på några fina vingårdar och det blir kort och gott: WOW.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • DAG 1: Mot Helsingborg

  Färd genom Sverige till Helsingborg, vi kommer stanna under resan för fika och lunch. På eftermiddagen kommer vi göra ett besök på Vejby Vingård, här får vi en rundvandring inkl vinprovning. Vi åker sedan till vårt hotell som vi bor på tre nätter. När vi installerat oss samlas vi för en gemensam middag på hotellet.

 • DAG 2: Heldag på Ven

  Efter frukost tar vi bussen till Landskrona. Resan till Tycho Brahes ö inleds med en färjeöverfart på ca 30 minuter (utan bussen). Väl iland startar vi vår vandring på Skåneleden vid färjeläget i Bäckviken och vi följer den välskyltade ca 12 km långa leden längs rofyllda landsvägar, branta fall och pittoreska småbutiker. Vi gör ett stopp för gemensam lunch i Backafallsbyn och Spirit of Hven, även känt för sitt destilleri. När vi är på hotellet samlas vi även denna kväll för en gemensam middag.

 • DAG 3: Vandring från Höganäs till Mölle & vinprovning

  Vi startar dagen med en rejäl hotellfrukost, idag blir det vandring i Kullabergs-området och vi startar norr om Helsingborg i Höganäs, känt bl.a. för din tillverkning av keramik och för sina outletbutiker. Vi går ca 12 km i lätt terräng via strandpromenader, charmiga fiskelägen, knotiga tallskogar och fågelrika hedar tills vi når vackra Mölle. Efter att vi mättat våra magar med en lunch på egen hand. Vi gör ett stopp vid Kullens fyr innan vi åker vidare till nästa besöksmål som är Arilds Vingård. Här får vi en visning av odlingarna och Vineriet och givetvis provsmakar vi också deras viner. Åter på hotellet samlas vi för vår sista gemensamma middag för denna gång.

 • DAG 4: Hemåt

  Efter frukost intar vi våra platser i bussen och börjar vår resan hemåt till Dalarna och Västmanland efter mycket frisk luft i den skånska naturen.

Karta

Kontakta oss
Tobbes Resor på Instagram