Dagskryssning med Eckerölinjen

Vi har glada nyheter!
Vi har blivit återförsäljare av Eckerölinjen och det tycker vi är såå roligt. Än så länge kan vi bara ta emot era bokningar via telefonen eller i vår butik men vi jobbar på att få till en smidig lösning via hemsidan.
Välkomna att boka Er dagskryssning hos oss!
Tel: 0226-671 30
Båtavgång 10.00, Fagersta via Avesta
Hpl | Dag | Avgångstid | Returtid |
---|---|---|---|
Fagersta busstation vid Lidl | on, lö | 05.30 | 18.30 |
Norberg busstation | on, lö | 05.50 | 18.15 |
Avesta busstation | on, lö | 06.05 | 18.00 |
Sala Järnvägsstation hpl A | on, lö | 06.45 | 17.20 |
Heby vid OKQ8 | on, lö | 07.05 | 17.05 |
Morgongåva järnvägsstation | on, lö | 07.15 | 16.55 |
Vittinge Kiosk | on, lö | 07.17 | 16.54 |
Järlåsa Station | on, lö | 07.23 | 16.52 |
Vänge kyrka | on, lö | 07.33 | 16.42 |
Båtavgång 15.00, Borlänge
Hpl | Dag | Avgångstid | Returtid |
---|---|---|---|
Borlänge busstation gate 8 | fre, ti | 10.05 | 23.59 |
Säter hpl Lagmannen | fre, ti | 10.30 | 23.40 |
Hedemora hpl Gussarvsgatan | fre, ti | 10.45 | 23.25 |
Avesta busstation | fre, ti | 11.05 | 23.00 |
Sala Järnvägsstation hpl A | fre, ti | 11.45 | 22.20 |
Heby vid OKQ8 | fre, ti | 12.05 | 22.05 |
Morgongåva järnvägsstation | fre, ti | 12.15 | 21.55 |
Vittinge Kiosk | fre, ti | 12.17 | 21.54 |
Järlåsa Station | fre, ti | 12.23 | 21.52 |
Vänge kyrka | fre, ti | 12.33 | 21.42 |
Njut av en smakresa ombord på M/S Eckerö!
Stig ombord och låt dig förtrollas av smaker som tar dig på en resa genom skärgården. Vårt fartyg bjuder in till ett mångfald av matupplevelser som kommer att förgylla din resa. Vare sig du är sugen på något klassiskt eller vill utforska säsongens smaker, välkomnar våra fyra restauranger dig med lockande menyer.
En smakupplevelse för alla
Restaurang Rospiggen är vår mysiga à la carte-restaurang som bjuder på en kulinarisk upplevelse utöver det vanliga. Med en meny fylld av välkomponerade rätter, skapade med passion och precision av våra kockar, är varje besök på Rospiggen en smakresa att minnas. Föredrar du att äta buffé är bufférestaurang Bornholm det självklara valet för dig. Här dukar vi fram en variation av rätter som återspeglar säsong. Akteröver hittar du Kafé Käringsund, en hemtrevlig plats där du kan njuta av en kopp kaffe med en god smörgås eller ett bakverk. Här serveras också husmanskost och andra små saltiga rätter. En trappa upp, i grillkafé Bistro Byholma, hittar du härliga grillrätter som hamburgare och ryggbiff.
En smakresa genom skärgården
Sätt dig till bords och låt smakerna ta dig med på en resa genom vår vackra skärgård. Varje tugga är en hyllning till våra lokala fiskare, odlare och andra små producenter, med vilka vi har ett nära samarbete som gör det möjligt för oss att erbjuda våra gäster mat som smakar gott på riktigt! I våra menyer hittar du en rik variation av råvaror - från färska grönsaker och örter till nyfångad fisk, kött av högsta kvalitet, krämiga ostar och mejeriprodukter från gårdar runtomkring oss i både Roslagen och på Åland.
Stor Viltbuffé serveras 3/10-13/11
För dig som är ute efter en smakupplevelse utöver det vanliga, erbjuder vi en mångsidig smakrik Viltbuffé. Hösten är en magisk årstid då naturen bjuder på en rikedom av smaker som bara väntar på att upptäckas.
Nu är tiden då vi får ta till vara på och njuta av en överflöd av läckerheter direkt från skog och hav - en höjdpunkt för alla matälskare att se fram emot.
Mångfald i rätterna
Upptäck klassiker som gräddstuvad renskav, viltwallenbergare och hjortrostbiff, sida vid sida med moderna tolkningar som pulled vildsvinskarré i bao bun med kimchimajonnäs och viltkebab med kålsallad och vitlöksås. För dig som söker något vegetariskt finns rödbetsbiffar och kryddrostad pumpa med svartkål, puylinser och tahinidressing.
Från havet bjuder vi på röding med messmör, dill och lingon samt kräftlax, medan våra tillbehör som Västerbottensostgratinerade rotsaker, rostad mandelpotatis och trattkantarellsås lyfter varje rätt till nya höjder. För dig som gillar det rustika: prova vår viltpytt Bouef Lyonnaise med skivad råstekt potatis, lök, kantareller och viltkött, en rätt där smakerna får tala för sig själva.
Om du vill följa vår köksmästares rekommendation, så får du inte missa vår vildand i jägmästarsås. Det är en rätt som är en sann höjdpunkt på vårt viltbord och som Joakim ”Jocke” Nordberg, vår köksmästare på M/S Eckerö, personligen rekommenderar.
_______________________________________________________________________
För att säkra din plats ombord måste bussen förbokas. Tänk på att angivna tider är ungefärliga och kan påverkas av trafik, väder eller andra omständigheter.
När du kliver ombord visar du ditt bokningsnummer för chauffören. Ditt boardingkort hämtar du smidigt i incheckningsautomaten i terminalen i Grisslehamn innan avresa.
Observera att tider och information kan komma att justeras. Med reservation för ändringar.