Skip to main content

A-B-C resa till Frankrike Alsace- Bourgogne-Champagne 10 dagar

En underbar bussresa för livsnjutare och vinintresserade i Frankrikes klassiska vindistrikt. Vitvinslandskapet Alsace med sin spännande historia. Vidare ska vi fördjupa oss i sköna Bourgogne, berömt för sina fantastiska vita viner från Chablis i norr till Beaujolais i söder. Avslutningsvis hägrar Frankrikes nordligaste vinregion och den enda platsen i hela världen där man tillverkar Champagne! Lyxiga bubblor i romantiska Champagne. Det franska språket har samma ord för skål och hälsa. Santé! 

Fritextsökning

Dagsprogram

 • DAG 1: HEMORTEN-GÖTEBORG

  Start från hemorten till Göteborg där vi går
  ombord på Stena Lines färja till Kiel. Hytter finns
  reserverade ombord och en läcker buffé serveras.

 • DAG 2: DARMSTADT

  Efter frukost landstiger vi i Kiel. Vi åker söderut
  och passerar Hamburg och Hannover och Frankfurt. Vi stannar under dagen för fika och mat innan vi kommer
  fram till Darmstadt som är vårt mål för dagen. Vi
  checkar in på hotellet och äter sedan en gemensam
  2-rättersmiddag på restaurang nära hotellet.

 • DAG 3: COLMAR

  Efter frukost reser vi söder ut och kommer under förmiddagen in i Alsace, vinområdet som framförallt är känt för sina vita viner. Här gör vi ett besök i Strasbourg där vi förutom det moderna Europaparlamentet hittar mysiga medeltida gränder och fina korsvirkeshus. Vi äter lunch på egen hand och samlas därefter för en gemensam båttur på floden Ill. På eftermiddagen ankommer vi till kanske Frankrikes gulligaste stad Colmar, där det på många ställen känns som om tiden står stannat sedan medeltiden. Här kan vi flanera runt i pittoreska gamla stan La Petite Venise, ”Lilla Venedig”, sätta oss på ett café och njuta av blomstrande balkonger och gamla vackra hus här vi skall bo i två nätter. Middag äter vi gemensamt på en närliggande restaurang.

 • DAG 4: COLMAR

  Efter en god frukost börjar vi dagen med ett besök hos en lokal vinbonde i Ribeauville där vi får en rundvisning i vinkällaren som avslutas med en härlig vinprovning av 3 sorters vin. Besöket tar ca 1,5-2 timmar. Vi äter en lunch på ett lämpligt ställe innan det är dags för ett besök på Domaine Karcher & Fils, här får vi en vinprovning av 5 sorters vin. Efter besöket åker vi åter till vårt hotellen och denna kväll äter alla middag på egen hand.

 • DAG 5: MOT CHALON-SUR-SAONE

  Idag är det dags för nästa vinområde under vår resa, Bourgogne, bl a känt för sina eleganta röda viner av druvan Pinot Noir. Vi reser till historiska Beaune, ytterligare en av Frankrikes fantastiska korsvirksbyar och Bourgognes vinhuvudstad. Här ges en stunds fritid för lunch, och passa också gärna på att gå förbi Hospice de Beaune, ett gammalt allmoshus som senare användes som sjukhus, och som faktiskt var i bruk ända fram till slutet av 1970-talet. Naturligtvis besöker vi en vingård och provsmakar de goda burgundiska vinerna innan vi reser en kort stund söderut mot Chalon-sur-Saône och vårt enklare men centralt belägna hotell för natten. Staden ligger nära floden Saône och var en gång en viktig hamnstad varifrån man skeppade ut traktens viner. På kvällen vi gemensam middag på restuarang.

 • DAG 6: CHAMPAGNE

  Mot Champagne - men först skall vi längst vägen dit få bekanta oss med det lilla vinområdet Chablis som ingår i det större vinområdet Bourgogne, och dess härligt krispiga, torra och vita viner. Här äter vi en gemensam lunch och besöker en vingård. Mätta och nöjda sätter vi oss sedan i bussen och reser de sista timmarna till Champagne och vårt hotell i byn Epernay där vi skall bo i två nätter. I Epernay ligger några av de största champagnehusen såsom Moët & Chandon, Pol Roger och Eugène Mercier vilkas champagne man kan passa på att provsmaka under vistelsen. På kvälen äter vi middag på egen hand.

 • DAG 7: EPERNAY

  Vi startar dagen med en kort bussresa till Cumières där vi går ombord på en hjulångare som skall ta med oss på en kryssning längst floden Marne. Vi besöker sedan byn Hautvillers, känd som Champagnens vagga och för munken Dom Perignon som bodde och verkade där och vars kvarlevor finns begravna i byns klosterkyrka. Här finns över 20 champagnemakare och vi besöker en av dem innan vi får en eftermiddag och kväll på egen hand i Epernay.

 • DAG 8: HAGEN

  Idag säger vi Au Revoir till Frankrike för denna gången och drar oss norrut mot Tyskland, men innan dess ska vi ännu en gång få smaka på de ädla dropparna. Reims är största staden i Champagne och ståtar med många namnkunniga champagnehus varav vi besöker ett av dem på morgonen. Via Belgien och Ruhrområdet når vi sedan vårt övernattningshotell i Hagen där vi blir serverade en gemensam middag på kvällen.

 • DAG 9: KIEL

  Efter frukost är det dags att inta våra platser i bussen och styra kosan norrut. Vi passerar Hamburg innan vi kommer fram till Kiel. Vi går ombord på fartyget och efter att vi installerat oss i hytterna ses vi för en gemensam middag ombord.

 • DAG 10: HEMÅT

  Efter frukosten lämnar vi fartyget och fortsätter färden vidare mot Västmanland och Dalarna med många härliga minnen från det fantastiska
  landet Frankrike

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Falun Resecentrum 08:00 18:25
Borlänge Resecentrum 08:25 18:20
Gustafs Affär/Mack Rv70 08:35
Säter Busstation 08:45
Hedemora Gussarvsg./Hemköp 09:00
Avesta Busstation 09:10 17:10
Sala Resecetrum Hpl A 09:45
Västerås Bussterminal Hpl I 10:20
Hallstahammar Hallsta Krog 10:35 15:45
Köping OKQ8/vid Brandstationen 10:55
Arboga Dinners / E18 11:10 15:10
Örebro Scandic Väst 11:45 14:00
Göteborg Stena Line 17:00 09:15

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
29/9BussA-B-C resa till Frankrike 10 dagar815 695:-Boka
Resekalender
25/6Kryssning till Åbo med Viking Gloryfrån 945:-
Kontakta oss
Tobbes Resor på Instagram