Skip to main content

Jokkmokks Marknad

Följ med på vinterfesten som även kallas för Jokkmokks Marknad som har firats sedan 1605. Drygt 500 marknadsutställare bjuder ut sina varor. Mycket samisk slöjd i form av kläder, bruksföremål och vackra smycken. Att få provsmaka alla delikatesser, titta på renrace eller varför inte åka rentaxi. Det här är bara några upplevelse ni möter vid Jokkmokks Marknad.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1 Vi kör till Örnsköldsvik

  Vi anländer sen eftermiddag och installerar oss i våra rum. Här får vi nu lite tid att på egen hand för den som önskar strosa runt lite i Örnsköldsvik. Vi avslutar danna första dag med gemensam middag.

 • Dag 2 Örnsköldsvik - Luleå

  Efter frukost fortsätter vi vår färd norrut till vårt slutmål för dagen som är Luleå. Vi intar våra rum och på kvällen äter vi en gemensam middag.

 • Dag 3 Jokkmokks Marknad - Kiruna

  Efter tidig frukost beger vi oss från hotellet. Under dagen kommer vi att passera polcirkeln. Här gör vi ett stopp i Midnattsolens land eller Polarnattens land som det kallas vintertid. Att komma till Jokkmokks marknad är något utöver det vanliga. Samiska hantverkare ställer ut sina alster på marknaden. Här kan ni åka rentaxi, titta på renrace eller provsmaka olika ren delikatesser. Det man bör tänka på är att klä sig varmt så att ni får en trevlig minnesvärd dag på marknaden. På sena eftermiddagen åker vi till vårt hotell i Kiruna där vi äter en gemensam middag på hotellet.

 • Dag 4 Ishotellet - Älvsbyn

  Efter frukost samlas vi i bussen för att ta oss till Jukkasjärvi och Ishotellet. Här får vi en guidad visning av hotellet och efteråt äter vi en gemensam lunch på Ishotellet. Efter det åker vi till vårt hotell i Älvsbyn där vi äter vi även denna kväll samlas för en gemensam middag på hotellet.

 • Dag Sundsvall

  Vi börjar dagen med en stärkande frukost och efter det är det dags att dra oss vidare söderut. Vi åker till vårt hotell i Sundsvall där vi kommer att få lite egen tid på eftermiddagen innan vi samlas på kvällen och avnjuter en god middag på hotellet.

 • Dag 6 Hemåt

  Efter en god natts sömn äter vi en härlig frukost innan det är dags att inta våra platser i bussen och påbörja vår resa hemåt. Vi gör stopp för kaffe och mat innan vi återkommer till Dalarna och Västmanland igen.

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Västerås Busstation Hpl I 07:00
Sala Resecentrum Hpl I 07:35
Avesta Busstation 08:05 18:15
Hedemora Gussarvsgatan 08:25 17:55
Säter Busstation 08:35 17:45
Gustafs Affär/Mack RV 70 08:45
Borlänge Resecentrum 08:55 17:25
Falun Resecentrum 09:20 17:00

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
3/2BussJokkmokks Marknad 6 dagarMer än 811 200:-Boka
Resekalender
16/7Kryssning till Åbo med Viking Gloryfrån 945:-
Kontakta oss
Tobbes Resor på Instagram