Skip to main content

Mallorca 8 dagar

Förläng sommaren och följ med oss till Medelhavet och solskens-ön Mallorca, njut av salta bad, goda tapas, ljumma kvällar och trevliga utflykter.
Vi bor i den lilla charmiga badorten Palmanova, som på hösten är en fridfull oas för semesterfirare. Vårt hotell ligger på bekvämt promenadavstånd från den vita sandstranden Playa de Palmanova och den vidsträckta strandpromenad som går från Palmanova vidare in i Magaluf, kantad av trevliga restauranger och butiker.
Under veckan gör vi lite olika utflykter. Vi åker bl. a till de små pittoreska byarna Valldemossa och Soller med sitt säregna klimat och de vackra oliv- & citrusodlingarna. Dessutom gör vi  en utflykt till marknaden i den lilla staden Inca och besöker även en av öns lokala vingårdar för en vinprovning.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • DAG 1: Flyg till Mallorca

  Vi startar tidig morgon med buss till Arlanda. Härifrån tar vi flyget till Palma de Mallorca som avgår kl 06.00. På förmiddagen anländer vi till flygplatsen. På flygplatsen möter en lokalbuss upp oss som kör oss till vårt hotell, Hotel Globales Panamá i Palmanova där vi ska bo under hela vår vistelse. Vi äter gemensam middag på hotellet.

 • DAG 2: Egen tid

  Frukost på hotellet, Njut av sol, bad eller en promenad utmed den vackra strandpromenaden. Utforska området på egen hand, er reseledare ger gärna tips på sevärdheter och utflyktsmål i området.
  På kvällarna äter vi en gemensam middag på hotellet

 • DAG 3: Utflykt till pittoreska Valldemossa & Soller

  Vi startar dagen med en god frukost innan det är dags för vår första utflykt. Vi börjar med ett besök i den pittoreska bergsbyn Valldemossa. Här gör vi en rundvandring och insuper atmosfären på de smala och slingriga stengatorna som är kantade av hus byggda i ljus sten och med grönskande vackra träd och blommor runt omkring sig. Valldemosa är känt för sitt speciella bergsklimat och ljus, många konstnärer har genom åren rest hit för att fånga det säregna ljuset som gör bergsbyn och utsikten mot horisonten mirakulöst vacker. Vi gör även ett besök vid klostret La Cartuja som byggdes på 1200-talet (entré till klostret ingår ej i utflykten). Dagen fortsätter sedan vidare till Port de Soller, en underbar liten fiskeby som är en favorit hos många svenskar. I den hästskoformade viken ryms en livlig hamn, en fantastisk strandpromenad kantad av restauranger, butiker och barer och längst in finns en fin sandstrand - allt inramat av bergskedjan Tramuntanas höga berg. Här får ni tid att strosa omkring på egen hand och kanske avnjuta en lunch på någon av ortens mysiga restauranger. På eftermiddagen tar vi oss vidare till orten Soller med den berömda gamla spårvagnen som går mellan orterna. Under färden mot Soller njuter vi av vacker natur och fantastiska oliv- och citrusodlingar som kantas utmed spåret. Framme i Soller avslutar vi vår dagsutflykt med en rundtur och därefter lite egen tid i byn, varför inte ta en eftermiddagsfika och provsmaka den lokala apelsinsorbeten som orten är mycket känd för?
  På kvällen serveras middag på hotellet.

 • DAG 4-5: Sol, bad och semester

  Dagen är fri för en dag på stranden eller om Ni önskar göra utflykter på egen hand. Vår reseledare ger er gärna tips och idéer. Vi samlas för en gemensam middag på kvällen.

 • DAG 6: Utflykt till Inca och vinprovning hos en lokal vinproducent

  Efter frukost är det dax för en halvdagsutflykt till en av Mallorcas äldsta veckomarknader i staden Inca. Varje torsdag öppnar Mallorcas största veckomarknad upp i byn Inca, stadens gator och torg fylls då med försäljare och marknadsstånd som säljer frukt, grönsaker, oliver, olivoljor, smycken, souvenirer, hushållsartiklar, läder och mycket, mycket mer. Efter att vi strosat runt och fyndat på marknaden tar vi oss vidare med buss till en närliggande vingården Macia Battle. Vi får en rundtur på gården och avslutar sedan vårt besök med en vinprovning. Reseledare finns med på utflykten.
  På eftermiddagen vänder vi åter mot Palmanova igen och på kvällen äter vi middag på hotellet.

 • DAG 7: Egen tid

  Vi startar dagen med en frukost sen är det bara att njuta av sol och bad. På kvällen serveras middag på hotellet.

 • DAG 8: Hemåt

  Efter frukost packar vi ihop och checkar ut från våra rum. Flyget avgår kl 19.35 från Palma till Arlanda och när bagaget är uthämtat står transferbussen framkörd för att ta oss tillbaka till Västmanland och Dalarna igen. Berikade med många minnen i bagaget anländer vi hemma under sena natten.

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Falun Resecentrum 00:25 03:50
Borlänge Resecentrum 00:50 03:25
Säter Busstation 01:05 03:10
Hedemora Gussarvsgatan/Hemköp 01:20
Avesta Busstation 01:35 02:40
Sala Resecentrum 02:10 02:05
Västerås Busstation 02:45 01:30

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
5/10BussMallorca 8 dagar med FlygFullt11 995:-Fullt
Resekalender
25/6Kryssning till Åbo med Viking Gloryfrån 945:-
Kontakta oss
Tobbes Resor på Instagram