Skip to main content

Vättern Runt

Åk med på en trevlig resa runt vår näst största sjö, Vättern. Vi bor fint vid sydspetsen i Jönköping och kommer under resans gång ta oss runt hela sjön. Det blir besök på bland annat vackra Visingsö, historiska Vadstena, och intressanta Karlsborgs Fästningsmuseum och mycket mer.

Fritextsökning

Dagsprogram

  • DAG 1: VISINGSÖ

    Vi startar tidig morgon och stannar för lunch efter vägen. Först på agendan är ett besök på Vadstena Slott. Vadstena, vars pittoreska miljö är unik och välbevarad med många historiska byggnader och mysiga kullerstensgator. Två personer som bidragit till Vadstenas berömda stadssiluett är Gustav Wasa, som lät bygga Vadstena slott, och den Heliga Birgitta som lät uppföra den pampiga klosterkyrkan. Vi får tillsammans med vår guide en fängslande rundvisning av slottet. Efter besöker beger vi oss mot färjeläget i Gränna för att ta färjan ut till Visingsö. Här får vi åka Remmalag, dvs en tur med häst och vagn. Turen tar ca 1 timme. Vi tar åter färjan till fastlandet och åker nu till vårt hotell för natten som är Elite Stora Hotellet som är centralt beläget i Jönköping. Vi avslutar kvällen med en gemensam middag på hotellet.

  • DAG 2: FALKÖPING & KARLSBORG

    Efter en god frukost är det dax att intar våra platser i bussen för att idag åka mot Falköping. Vi besöker Falbygdens Osteria, här får vi en guidad tur i ostkällaren samt en provsmakning av 5 sorters ostar. Vi avslutar besöket med en lunch. Vi åker vidare mot Karlsborg och Fästningsmuséet. Här får vi en guidad tur. Efter visning återstår resan hem mot Västmanland och Dalarna.

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Falun Resecentrum 06:30 20:45
Borlänge Resecentrum 06:55 20:25
Gustafs Affär/Mack Rv70 07:05
Säter Busstation 07:15 20:05
Hedemora Gussarvsgatan 07:25 19:55
Avesta Busstation 07:45 19:35
Sala Resecetrum Hpl A 08:15
Västerås Bussterminal Hpl I 08:45

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
2/8BussVisingsö 2 dagarMer än 83 395:-Boka
Resekalender
Kontakta oss
Tobbes Resor på Instagram