Skip to main content

Rüdesheim 7 dagar

På denna resa beger vi oss till Rhen och Mosel, de kanske mest kända floderna i Tyskland och här finner vi också de de mest kända vinditrikten. Medeltida riddarborgar, branta vinsluttningar och genuina korsvirkesbyar väntar oss här. Vi gör även en utflykt till Weinbrennerei Asbach där det blir både filmvisning och rundtur med provsmakning samt så besöker vi Siegfrieds Machanisches Musikkabinett.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • DAG 1: HEMORTEN - GÖTEBORG

  Start från hemorten till Göteborg där vi går
  ombord på Stena Lines färja till Kiel. Hytter finns
  reserverade ombord och en läcker buffé serveras.

 • DAG 2: RÜDESHEIM

  Efter frukost och ankomst till Kiel kör vår buss söderut längs Autobahn. Sen eftermiddag anländer vi till vårt hotell som heter Central Hotel Ringhotel, här kommer vi bo de följande fyra nätterna. Vi äter en gemensam middag på hotellet.

 • DAG 3: VINGÅRD OCH MUSIKKABINETT

  Vi börjar dagen med en stärkande frukost. Idag kommer vi att besöka en vingård och får kanske vara med och skörda vindruvor beroende på om druvorna hänger kvar eller redan är skördade. Det styrs av vädrets makter. Här får vi en guidad tur där vi får lära oss mer om hur man tillverkar dessa goda Rhenviner, och blir bjudna på en god sopplunch med vin. Efter det gör vi även ett besök på Siegfrieds Machanisches Musikkabinett som ligger ett stenkast från Drosselgasse. Det är ett fantastiskt museum med små och stora mekaniska "självspelande" musikinstrument. Väl tillbaka på hotellet äter vi en gemensam middag på kvällen.

 • DAG 4: BÅTTUR OCH BESÖK PÅ ASBACH DESTILLERI

  Efter en härlig frukost väntar oss en båttur på Rhen längst den vackraste och mest romantiska delen av floden. Vinbergen sluttar ned mot vattnet och vi passerar borgarna Rheinfels, Katz icg Maus. Bussen möter upp i St. Goarshausen och vi hittar ett lämpligt ställe för lunch. På eftermiddagen gör vi ett besök på Weinbrenneri Asbach där vi får en kortare filmvisning och rundtur med provsmakning. Åter på hotellet äter vi en gemensam middag.

 • DAG 5: MOSELDALEN

  Vår dag börjar med frukost och sen beger vi oss till vackra Cochem som sannolikt har flest turister av alla orter i Moseldalen. Cochem är vackert, romantiskt och har mycket att erbjuda. Här får vi fri tid att strosa runt och äta en lunch på egen hand. Senare under dagen beger vi oss ner till Bernkastel för vinprovning, 5 sorter ska vi få prova på. Tillbaka på vårt hotell samlas vi på kvällen för en middag, som blir vår sista under denna vistelse.

 • DAG 6: MOT KIEL

  Efter frukost är det dags att inta våra platser i bussen och styra kosan norrut. Vi går ombord på fartyget och efter att vi installerat oss i hytterna ses vi för en gemensam middag ombord.

 • DAG 7: HEMÅT

  Efter frukosten lämnar vi fartyget och fortsätter
  färden vidare mot Västmanland och Dalarna
  med många härliga minnen från det fantastiska
  området Rüdesheim.

Resekalender
25/6Kryssning till Åbo med Viking Gloryfrån 945:-
25/6Kryssning till Visby med Birka Gotland 3 dagarfrån 1 115:-
26/6Kryssning till Åbo med Viking Gloryfrån 945:-
27/6Härliga Upplevelser i Dolomiterna 11 dagarfrån 19 275:-
27/6Kryssning till Åbo med Viking Gloryfrån 945:-
Kontakta oss
Tobbes Resor på Instagram