Skip to main content

England 6 dagar med flyg

Vi behöver inte åka långt från London för att få allt som man vill uppleva på en Englands-resa. Great West Way sträcker sig likt ett snöre från London och rakt västerut till Bristol, och längs rutten finns sevärdheter och upplevelser i världsklass. Vi bor fem nätter i Swindon och har ett fint utgångsläge för utflykter till Stonehenge, Salisbury, Bath, Bristol och inte minst Cotswolds – An Area of Outstanding Natural Beauty. Dessutom har vi chansen att prova lokala drycker, från gin, vin och en sval ale till afternoon tea. Så häng med till Wiltshire, Berkshire, Oxfordshire… med mera!

Fritextsökning

Dagsprogram

 • DAG 1: AVRESA

  Vi startar vår resa med buss till Arlanda. Härifrån tar vi flyget till London som avgår kl 10.40. Vi landar kl 12.30. På flygplatsen möter vår buss upp oss som kör oss till vårt hotell, Hotel Inn Swindon där vi ska bo under hela vår vistelse. Vi samlas på kvällen för en gemensam middag på hotellet.

 • DAG 2: MEGALITISKA STENAR, KATEDRALER & VIN

  Idag är det vår "must-see-day". Vi börjar med att att köra söderut till den megalitiska och världsberömda stencirkeln Stonehenge. Härifrån har vi sedan ca 30 minuter till välkända Salisbury. En trevlig stad att strosa i och här besöker vi den mäktigaste av katedraler som också stoltserar med ett exemplar av den unika skriften Magna Carta. På vägen tillbakatill vårt hotell stannar vi till på Bluestone Vineyard och provar några av deras utsökta viner. På kvällen samlas vi för en gemensam middag på hotellet.

 • DAG 3: ROMERSKA BAD, HARRY POTTER & DOWNTON ABBEY

  Efter en god frukost reser vi västerut för att bekanta oss med en av Englands mest klassiska städer, Bath. Här får vi en stadsrundtur för att lära mer om stadens otroligt intressanta historia, framför allt från den tid då romarna levde och verkade här. Därefter kan vi äta en klassisk publunch på egen hand och strosa runt i staden. I Bath ligger också Jane Austin Center och Mary Shalley´s House of Frankenstein. På vår väg tillbaka till Swindon stannar vi till strax utanför Chippenham och besöker Lacock Abbey, ett medeltida kloster med intressant historia och vars mäktiga interiör vi bl.a. sett i Harry Potter-filmerna. Dessutom har den pittoreska byn Lacock varit inspelningsplats för flera scener i både Harry Potter och Downton Abbey. Åter på hotellet äter vi en gemensam middag på hotellet.

 • DAG 4: AN AREA OF OUTSTANDING NATURAL BEAUTY: COTSWOLDS

  Efter frukost är det i dag dax att kasta oss ut i det klassiska brittiska "Tv-landskapet". Vi kör norrut från Swindon igenom Vale of White Horse, där den stora kända silhuetten av en vit häst syns på en grässluttning. Vi tillbringar sedan dagen tillsammans med en lokalguide i den otroligt vackra delen av England som vi känner som Cotswolds. Pittoreska byar, böljande fält, lummiga skogar, slingrande floder - helt enkelt typiska miljöer som vi känner igen från filmer och serier. En fantastisk dag med en mycket trevlig guide som är engelsman men talar svenska. På kvällen äter vi en middag på hotellet.

 • DAG 5: BROAR, BRUNEL, BANKSY & BRYGGERIBESÖK

  Efter frukost är det dax att fara västerut igen, nästan så vi snuddar gränsen till Wales, då vi ska besöka Bristol. En hamnstad som varit viktig sedan 1100-talet och där floden Avon och den sceniska hängbron Clifton Suspension Bridge har en betydande roll i stadsbilden. Bristol är även hemvist för världens mest kända och hemliga graffitikonstnär Banksy, vars finurliga verk finns att beskåda runt om i staden. Vi gör en stadsrundtur och besöker dessutom den fantastiska sevärdheten Brunel’s SS Great Britain, oceanångaren från 1800-talet som med sin banbrytande teknik och storlek förändrade världen. Dagen avslutas med ett besök på Bristol Beer Factory, så vi får svalka oss med en kall lokalproducerad ale innan vi åker tillbaka till vårt hotell för sista natten och vår sista middag för denna gång.

 • DAG 6: HEMRESA

  Frukost på hotellet innan vår buss hämtar upp och tar oss till flygplatsen. Flyget avgår kl 13.10 och vi är åter på Arlanda kl 16.45, där vår buss hämtar oss och tar oss mot Västmanland och Dalarna igen.

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Falun Resecentrum 05:00 21:50
Borlänge Resecentrum 05:25 21:25
Säter Busstation 05:35 21:10
Hedemora Gussarvsgatan/Hemköp 05:45
Avesta Busstation 06:00 20:35
Sala Resecentrum 06:35 19:55
Västerås Busstation 07:15 19:15

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
22/8BussEngland 6 dagar med flygFullt11 595:-Fullt
Resekalender
Kontakta oss
Tobbes Resor på Instagram