Skip to main content

Sydengland

På denna resa upptäcker vi den historierika och natursköna södra delen av England. Många av oss känner säkert igen den typiska engelska stilen som påminner oss om alla de brittiska tv-serier och filmer som blivit så populära hemma i  Sverige. Under resan njuter vi av en ölprovning och besöker betydelsefulla Dover Castle och den mäktiga katedralen i Canterbury.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: SÖDERUT

  Vi startar resan söderut genom Sverige till Göteborg.
  Vi gör stopp efter vägen där möjlighet ges att köpa kaffe
  och mat. På kvällen äter vi en gemensam middag ombord
  på Stena Lines färja som tar oss till Kiel.

 • Dag 2: ANTWERPEN

  Vid nio tiden på morgonen anländer vi till Kiel och styr
  resan sydväst genom Tyskland till Belgien. Efter vägen
  blir det stopp för fika och mat. Efter vägen stannar vi för lunch och fika på lämpligt ställe och sedan närmar
  vi oss Antwerpen, där vi checkar in och äter en gemensam middag på hotellet.

 • Dag 3 : FAVERSHAM

  Vi startar dagen med tidig frukost och beger oss iväg mot Calais och färjan som tar oss över till Dover. Vi åker vidare mot Faversham där vi ska bo i nätter. Vi avslutar varje kväll med en gemensam middag på hotellet.

 • Dag 4: UTFLYKTSDAG

  Vi startar upp dagen med en god frukost innan vi intar våra platser i bussen och beger oss till dagens första utflyktmål som är ett besök på Leeds Castle i Maidstone. Vi äter lunch på lämpligt ställe och åker sedan vidare till eftermiddagens besök som är på Sheperd Neame Brewery, här får vi en rundvisning och även en ölprovning. Observera att på detta ställe måste skorna man har på sig täcka hela foten. Dvs inga öppna skor, högklackade eller sandaler får användas.

 • Dag 5: BRIGHTON

  Dagen startar med en frukost, vi åker idag till Brighton. Här besöker vi The Royal Pavilion på förmiddagen och sedan låter vi Er få egen tid för egna upptåg i Brighton under eftermiddagen.

 • Dag 6: CANTERBURY

  Efter frukost blir det avfärd mot Canterbury där vi besöker den berömda katedralen. Katedralen grundlades resan år 597 och är därför Englands äldsta kyrka som fortfarande är i bruk, även om den både eldhärjats och byggts om sedan dess. Den mest kända händelsen som utspelats här är förmodligen mordet på ärkebiskop Thomas Becket 1170. Då denna martyrdöd sägs ha lett till att mirakel sker på platsen har katedralen blivit ett välbesökt mål för pilgrimsvandrare. På vägen tillbaka till hotellet gör vi ett stopp på Kents vingårdar i Tenterden, här får vi en rundvisning samt provsmakning av viner.

 • Dag 7: BOCHUM

  Vi äter en god frukost innan det börjar bli dax att påbörja vår hemresa. Vi tar oss till färjeläget i Dover för att ta oss över till Calais. Efter vägen stannar vi för fika och lunch innan vi mot eftermiddagen/kvällen kommer fram till vårt övernattningshotell i Bochum. Vi installerar oss i våra rum och avslutar kvällen med en gemensam middag på hotellet.

 • Dag 8: KIEL

  Efter frukost far vi på snabba vägar till Kiel
  och Stena Lines väntande färja. Kvällen avslutas
  med en gemensam middag ombord.

 • Dag 9: HEMÅT

  Vi äter frukost ombord innan vi åter lägger till på svensk mark i Göteborg. Sedan återstår endast hemresan mot Västmanland och Dalarna igen efter minnesrika dagar i Sydengland.

Karta

Kontakta oss
Tobbes Resor på Instagram