Skip to main content

Skagen & Läsö

Idylliska Skagen – där havet möter himlen! Under denna resa får vi uppleva det magiska ljus och den mysiga stämning som råder här. Vi ser milslånga sandstränder, inspireras av Skagenmålarnas vackra konstverk och tar oss med hjälp av traktor och passagerarvagn ut till de mäktiga vågorna som är i ständig kamp om vem som är starkas av Skagerrak och Kattegatt ute på vackra Grenens udde – ett naturfenomen som man bara kan uppleva på några få ställen i världen! Kanske har vi tur och även möter några av de söta sälarna som gärna vilar sig på den vita sandbädden? Vi besöker även vackra Läsö, här möts vi av ett äkta harmoniskt ö-liv där invånarantalet mångdubblas under sommarmånaderna och turistnäringen blomstrar. Här upplever vi fridfullheten och den unika naturidyllen.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • DAG 1: SÖDERUT

  Tidig morgon startar vi resan söderut genom Sverige till Göteborg.
  Vi gör stopp efter vägen där möjlighet ges att köpa kaffe
  och mat. På kvällen äter vi en gemensam middag ombord
  på Stena Lines färja som tar oss till Fredrikshavn. Väl framme åker vi till vårt hotell som är Hotel Jutlandia i Fredrikshavn. Vi checkar in och får vår rum för en god natts sömn.

 • DAG 2: ÖRNRESERVAT & SKAGEN

  Dagen börjar med en stärkande hotellfrukost, därefter väntar oss en heldag i glittrande Skagen! Vi tar plats i bussen och rullar norrut. Men först startar vi dagen med ett besök på Örnreservatet i Bindeslev. I Örnreservatets unika shower får du inte bara möjlighet att uppleva och lära dig om de tidigaste tiderna i människans förhållande till rovfåglar; vi ser till att ta dig med på en resa från vikingatiden upp genom historien med klassisk falkjakt och ända fram till dagens tekniska utveckling. Våra shower hålls alltid utomhus på läktarna som omger Örnreservatets sjö, varifrån du har utsikt över den magnifika terrängen som bakgrund. I och med detta är det dukat för publiken att uppleva rovfåglarna visa sina fantastiska flygförmåga i vackra naturomgivningar och den fria och friska luften, här på Skagen. Under föreställningen, som varar ca. 1 timme får du inte bara en grundlig introduktion till falkenjaktens världs- och danska historia samt dess användning i nutid, utan också en inblick i vilda rovfåglars biologi. Våra duktiga föredragshållare bidrar med en intressant föreläsning vid sidan av att presentera fåglarna på sitt eget sätt. Så det finns inte bara vingrusandet att känna här på Örnreservatet, utan också mycket att lära. Här på Ornereservatet är vi stolta över att inte bara kunna visa upp våra rovfåglar från marken – vi ger alltid vår publik en helt unik upplevelse som inte går att hitta någon annanstans i världen. Du får möjlighet att uppleva fåglarna på nära håll när våra falkoner låter dem vandra bland publiken på läktaren - Du ser falkarna tränas från marken och i den svåra och klassiska disciplinen från hästryggen - Du upplever örnarnas akrobatik i luft ovanför visningsytan och flygande i samspel med häst och ryttare, och som något helt unikt och modernt kan du bevittna en genuin örnbilsjakt. I föreställningen möter du ett stort antal olika arter av rovfåglar. Förutom de vackra hästarna och racerbilen ser du tre blixtsnabba falkarter, fyra olika örnarter, den mytomspunna lammgamen och under säsongen kommer även nyheter, både fyrbenta och bevingade. Vi får en kortare stund för lunch. När vi skymtar ljusa sandstränder och små ockragula hus har vi nått dagens mål Skagen. Vi inleder med en åktur med ”Sandormen” ut till magiska Grenen. Efter det fortsätter vi med ett besök på Anchers Hus, ett konstmuseum och galleri. Vi avslutar dagen med ett besök på Skagens Museum där vi får en rundvisning. På Skagens Museum trollbinder Skagenmålarnas fantastiska konstverk och levnadshistorier. Tagna av ljuset och havet men också lätt ”genomblåsta” återvänder vi till Fredrikshavn. Vi avslutar kvällen med en gemensam middag på hotellet.

 • DAG 3: LÄSÖ

  Vi startar dagen med en god frukost innan det är dags för dagens utflykt. Vi tar färjan från Fredrikshavn ut till Läsö som tar ca 90 minuter. Här får vi en 6 timmars rundtur på den vackra ön. Väl tillbaka igen på hotellet samlas vi för en gemensam middag på hotellet.

 • DAG 4: HEMÅT

  Tidig morgon blir det idag, vår båt från Fredrikshavs avgår redan kl 08.15. Båtturen tar ca 2,5 timme och väl framme i Göteborg styr vi kosan norrut mot Västmanland Och Dalarna. Vi gör stopp efter vägen för fika och lunch.

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Falun Resecentrum 06:00 21:25
Borlänge Resecentrum 06:25 21:00
Gustafs Affär/Mack Rv70 06:35
Säter Busstation 06:45
Hedemora Gussarvsg./Hemköp 07:00
Avesta Busstation 07:10 20:10
Sala Resecetrum Hpl A 07:45
Västerås Bussterminal Hpl I 08:20
Hallstahammar Hallsta Krog 08:35 18:40
Köping OKQ8/vid Brandstationen 08:55
Arboga Dinners / E18 09:10 17:40
Örebro Scandic Väst 09:45 16:30
Göteborg Stena Line 15:00 11:30

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
8/8BussSkagen & Läsö 4 dagar88 995:-Boka
Resekalender
16/7Kryssning till Åbo med Viking Gloryfrån 945:-
Kontakta oss
Tobbes Resor på Instagram