Skip to main content

Skagen & Läsö

Idylliska Skagen – där havet möter himlen! Under denna resa får vi uppleva det magiska ljus och den mysiga stämning som råder här. Vi ser milslånga sandstränder, inspireras av Skagenmålarnas vackra konstverk och tar oss med hjälp av traktor och passagerarvagn ut till de mäktiga vågorna som är i ständig kamp om vem som är starkas av Skagerrak och Kattegatt ute på vackra Grenens udde – ett naturfenomen som man bara kan uppleva på några få ställen i världen! Kanske har vi tur och även möter några av de söta sälarna som gärna vilar sig på den vita sandbädden? Vi besöker även vackra Läsö, här möts vi av ett äkta harmoniskt ö-liv där invånarantalet mångdubblas under sommarmånaderna och turistnäringen blomstrar. Här upplever vi fridfullheten och den unika naturidyllen.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • DAG 1: SÖDERUT

  Tidig morgon startar vi resan söderut genom Sverige till Göteborg.
  Vi gör stopp efter vägen där möjlighet ges att köpa kaffe
  och mat. På kvällen äter vi en gemensam middag ombord
  på Stena Lines färja som tar oss till Fredrikshavn. Väl framme åker vi till vårt hotell som är Hotel Jutlandia i Fredrikshavn. Vi checkar in och får vår rum för en god natts sömn.

 • DAG 2: SKAGEN

  Dagen börjar med en stärkande hotellfrukost, därefter väntar oss en heldag i glittrande Skagen! Vi tar plats i bussen och rullar norrut. När vi skymtar ljusa sandstränder och små ockragula hus har vi nått dagens mål Skagen. Vi inleder med ett besök på Anchers Hus, ett konstmuseum och galleri. Vi fortsätter med ett besök på Skagens Museum där vi får en rundvisning och efter det guidad tur som inkluderar en åktur med ”Sandormen” ut till magiska Grenen. På Skagens Museum trollbinder Skagenmålarnas fantastiska konstverk och levnadshistorier. Tagna av ljuset och havet men också lätt ”genomblåsta” återvänder vi till Fredrikshavn. Vi avslutar kvällen med en gemensam middag på hotellet. Vi önskar er en god afton och mycké nöje!

 • DAG 3: LÄSÖ

  Vi startar dagen med en god frukost innan det är dags för dagens utflykt. Vi tar färjan från Fredrikshavn ut till Läsö som tar ca 90 minuter. Här får vi en 6 timmars rundtur på den vackra ön. Väl tillbaka igen på hotellet samlas vi för en gemensam middag på hotellet.

 • DAG 4: HEMÅT

  Tidig morgon blir det idag, vår båt från Fredrikshavs avgår redan kl 08.15. Båtturen tar ca 2,5 timme och väl framme i Göteborg styr vi kosan norrut mot Västmanland Och Dalarna. Vi gör stopp efter vägen för fika och lunch.