Skip to main content

Röros med föreställningen Elden

Röros där hela centrala staden (Bergstaden) är upptagen på UNESCO:s lista över världens kulturarv och en promenad i Bergstaden ger känslan av att komma hundratals år tillbaka i tiden! Under mer än 300 år, från mitten av 1600-talet, levde Röros av sina stora koppargruvor. Röros var under en tid en av Europas viktigaste orter för just kopparframställning. Här får vi uppleva den unika historiska muskíkteatern Elden. En föreställning som kastar oss tillbaka till i början på 1700-talet där General Armfeldts svenska trupper desperat försöker ta Tröndelag. Det är Norges nästa största och Tröndelags största friluftsteater som ses av fler än 12.000 personer varje sommar. Teatern debuterade 1994 och arrangeras av ett stort professionellt team och hundratals frivilliga.

Fritextsökning

Dagsprogram

  • DAG 1: Mot Röros

    Vi startar vår resa mot Röros vi gör stopp under vägen för fika och lunch. På eftermiddagen är vi på plats och blir tilldelade våra rum. Efter att vi installerat samlas vi för en gemensam middag på hotellet.

  • DAG 2: Föreställningen Elden

    Vi börjar dagen med en frukost innan vi tar en tur med bussen och kikar på den vackra naturen i Norge efter det får vi egen tid i Röros. PÅ kvällen äter vi en middagen på hotellet innan det är dax att packa en liten väska med varma kläder och bege sig mot teatern som börjar 21.30. Vi måste vara på plats senast kl 21.00 innan de stänger insläppet. Efter föreställningen samlas vi vid bussen som tar oss till hotellet igen.

  • DAG 3: Hemåt

    Efter en god och stärkande frukost är det så dax att lämna Norge för denna gång. Vi stannar på lämpliga ställen för fika och lunch innan vi åter är hemma i Dalarna och Västmanland igen.

Karta