Skip to main content

Ölfestival i Bremen

Välkommen med att fira den årliga Oktoberfesten i Bremen, både på Bürgeweide och på torget slår man upp festhallar och ett jättetivoli. Här finns allt från "Umpa-bumpa" till rock och pop. Tysk mat i alla varianter och smakriktningar och öl i överflöd. Vi roas oss, provar goda specialitet och deltar i den tyska folkfesten där alla, stor som liten, gammal som ung är med.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • DAG 1: SÖDERUT

  Välkommen ombord! Resan går söderut mot Göteborg. Vi stannar efter vägen för fika och lunch. Väl i Göteborg åker vi med Stena Line över till Kiel. Efter att vi har installerat oss i hytterna väntar en god middag ombord.

 • DAG 2: BREMEN

  Efter att vi har intagit en god frukost är det dags att inta våra platser i bussen och styra kosan mot Bremen, på vägen passerar vi Hamburg. Vi bor bekvämt på Dorint City inte långt ifrån Bürgerweide. Eftersom vi kommer tidigt hinner vi med mycket redan idag. På kvällen går vi gemensamt en promenad på ca 10 minuter och äter gemensamt en 3-rättersmiddag på Schuettinger Brauerei inkl en snaps.

 • DAG 3: FESTIVALOMRÅDET BÜRGERWEIDE

  Vi startar dagen med en god frukost, för att sedan ha dagen fri. I Bremen kan man se den lilla gränden Böttcherstrasse och Schnoor, Bremens äldsta kvarter från 1400- och 1500-talen, med konst och gallerier. Här finns många charmiga cafeér och restauranger, affärer, varuhus, glasade arkader med vackra skyltfönster och spännande butiker lockar. Hela stadskärnan är full av feststämning och givetvis står hela festivalområdet Bürgerweide öppet för oss. Ett måste är ett besök i den stora festhallen. Middag äter vi egen hand.

 • DAG 4: MOT KIEL

  Vi äter frukost i lugn och ro och efter det är dax att ta farväl av Bremen. Vi åker via Hamburg upp till Kiel och finns tid så stannar vi till för lite shopping innan det är dax att kliva på Stena Lines fartyg mot Göteborg. På kvällen åter vi en gemensam middag ombord.

 • DAG 5: HEMÅT

  Återigen på svensk mark och efter en god frukost ombord intar vi våra platser i bussen och beger oss hemåt mot Dalarna.