Skip to main content

Norges Fjäll Fjordar och Glaciärer 5 dagar

Följ med mpå en naturskön rundresa med stora kontraster. Vår resa inkluderar den storslagna panoramavägen Sognefjellsvägen som ger oss vyer över det mytomspunna fjällmassivet Jotunheimen. Vi upplever även den vilda naturen vid Briksdalsglaciären samt gör en flodkryssning på Sognefjorden., Aurlandsfjorden och Naeröyfjorden. De korta dagsetapperna ger oss god chans att uppleva den norska naturen i ett lungt tempo.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • DAG 1 : MOT NORGE

  Vi startar tidig förmiddag och åker mot Hamar.
  Vi stannar för fika och lunch under vägen. Mot kvällen är vi framme i Hamar och checkar in på hotellet. Väl installerade på våra rum samlas vi åter och äter en gemensam middag på hotellet.

 • DAG 2: LYSKAPELLET I BEITOSÖLEN

  Vi startar dagen med en god frukost. Vi inleder dagen med att besöka Lyskapellet i utkanten av Beitostölen. Utifrån ger det lilla oansenliga träkapellet ett blygsamt intryck, men på insidan möts vi av det sagolika mosaikfönster som skapats av den norska konstnären Ferdinand Finne. Vi fortsätter sedan västerut till Laerdal i botten av Sognefjorden där vi rekommenderar ett uppehåll vid Laerdalsöyri. Den gamla stadsdelen består av kvarter med ca 150 vackra trähus från 1700- och 1800-talen. Vi åker vidare till Vågåmo där vi ska bo för natten. Vi äter en gemensam middag på hotellet.

 • DAG 3: GLACIÄRSAFARI OCH TROLLBILAR

  Dagen börjar med en god frukost. Under morgonen fortsätter vi västerut mot Ottadalen. På vägen stannar vi vid Lom stavkyrka där vi får en guidad visning. Vi passerar Stryn och fortsätter in i Briksdalen där vi lämnar vår buss och stiger ombord på Trollskyssen. Det är små jeepliknande bilar som tar oss på en safaritur längs slingrande småvägar utmed den brusande forsen Briksdalselva. Efter några kilometer möts vi av Briksdalsglaciärens blåskimrande ismassor som klättrar nerför de nakna klippväggarna. Glaciären beskådas på avstånd från stranden vid en smältvattensjö. Under eftermiddagen återvänder vi till Innviksfjorden och reser sedan västerut längs fjorden och över Utvikfjellet till Skei och vårt hotell. Vi avslutar dagen med en gemensam middag på hotellet.

 • DAG 4: FJORDKRYSSNING

  Efter frukost lämnar vi Skei och reser via Sogndal till Kaupanger. Här inleder vi en fjordkryssning som tar oss över Sognefjorden, Aurlandsfjorden och Naeröyfjorden till Gudvangen. Kryssningen tar ca två och en halv timma och bjuder på enastående vyer. Det norska fjordlandskapet som skapades av glaciärer brukar kallas ”Naturens eget konstverk” och är ett världsarv som skyddas av Unesco. Gudvagen och närliggande Flåm är båda populära kryssningshamnar. I Flåm finns ett större utbud av restauranger, kaféer och butiker då det även är startplatsen för den populära Flåmsbanan. Under eftermiddagen fortsätter vår färd österut genom högfjällsområdet norr om Hallingskarvet. Resans sista övernattning gör vi i trivsamma Gol. Nu är det dags för den här resans sista gemensamma middag på hotellet.

 • Dag 5: HEMÅT

  Efter frukost är det dax att börja bege oss hemåt igen mot Dalarna och Västmanland. Vi stannar efter vägen för fika och lunch.

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Västerås Bussterminalen hpl I 08:15 19:35
Sala Resecentrum hpl A 08:50
Avesta Busstation 09:25 18:30
Hedemora Gussarvsgatan 09:45 18:10
Säter Busstation 10:00 18:00
Gustafs Affär 10:10
Borlänge Resecentrum 10:20

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
8/7BussNorges Fjäll Fjordar och GlaciärerFullt7 695:-Fullt
Kontakta oss
Tobbes Resor på Instagram