Skip to main content

Krakow

Är man intresserad av historia så är Polen ett måste. Upplev staden Krakow, den kulturrika staden med sina museum och det kungliga slottet Wawel. Vi kommer att besöka och få en rundvisning på Schindlers fabrik i Krakow och en guidad tur hinner vi också med av den vackra staden. För de som vill anordnar vi en utflykt till Wieliczka Saltgruva och för de som bara vill strosa i vackra Krakow har vi egen tid för det. Vi kommer göra besök på ölbryggerier och även få provsmaka deras öl. Krakow räknas som en av Centraleuropas vackraste och mest välbevarade städer. Mjukt färglagda renässansbyggnader och gotiska mästerverk tävlar om uppmärksamheten. Moderna inslag saknas inte. Kafékulturen, prisvärd shopping och ett generöst utbud av restauranger har också hittat hit. Alla sinnen trivs på en bussresa till Krakow!
 

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: SÖDERUT

  Vi startar dagen söderut genom Sverige till
  Karlskrona. Vi gör stopp efter vägen för fika och
  lunch. Väl nere i Karlskrona checkar vi in på vår färja
  och sedan äter vi en gemensam middag ombord
  på Stenas Lines fartyg som tar oss till Gdynia. Ett tips
  kan vara att packa en lite mindre väska med sig
  med det allra nödvändigaste som behövs under
  båtresan, så kan resten av bagaget ligga kvar
  ombord på bussen.

 • Dag 2: MOT KRAKOW

  Efter frukost ombord är vi framme i Gdynia och styr
  kosan mot staden Krakow. När vi har installerat oss i
  våra rum, samlas vi på kvällen för en gemensam
  middag på hotellet.

 • Dag 3: GUIDNING I KRAKOW

  Vi startar dagen med en rejäl frukost innan det
  är dags att inta våra platser i bussen och för att få en guidad stadsrundtur i bussen och till fots i 3 timmar. Efter rundturen får lite egen tid för lite lunch och strosa runt i den vackra staden. På kvällen samlas vi att att gemensamt äta en polsk middag på Restaurang Chlopskie Jadlo.

 • Dag 4: SCHINDLERS LIST OCH DE JUDISKA KVARTEREN

  Efter en stärkande frukost samlas vi i bussen tillsammans med en lokalguide som tar oss till Schindlers List och de judiska kvarteren. Vi kommer får en rundvisning i Oscar Schindlers fabrik. På kvällen äter vi en gemensam middag på Morskie oko. Här serveras vi en 3-rättersmiddag och får också uppleva en fartfylld folkloreshow.

 • Dag 5: BESÖK PÅ BRYGGERI SAMT ÖLPROVNING

  Vi startar dagen med en frukost, idag så bär det av mot ett besök på Wieliczka Saltgruva. Denna gruva finns med på Unescos världsarvslista. Gruvan har varit i drift utan avbrott i över 700 år. Det är mycket trappor så tänk på bekväma skor. För Er som önskar att strosa runt och bara njuta av vackra Krakow så är denna förmiddag ägnad för det. Lunchen idag äter vi gemensamt på Restaurant & Microbrewery C.K Browar. Här serveras vi en 1-rätters publunch samt ölprovning. På kvällen samtlas vi för en gemensam middag på hotellet.

 • Dag 6: MOT GDYNIA

  Efter att vi ätit vår frukost är det så dax att packa sin väska för att ta oss mot terminalen i Gdynia. Där väntar vårt färja som skall ta oss hem till Sverige igen. När vi installerat oss i hytterna träffas vi en sista gång på denna resa för att äta en gemensam middag.

 • DAG 7: HEMÅT

  Vi intar en god frukost ombord innan vi lägger till
  vid kaj i Karlskrona. Därefter börjar hemresan och
  givetvis gör vi stopp under dagen med möjlighet
  till intag av mat och dryck för den som så önskar.
  Vi fortsätter färden mot Västmanland och Dalarna
  med många minnen av ett fantastiskt Krakow.