Skip to main content

Julmarknadsresa till Schwerin & Lübeck

Följ med oss till Tyskland, vi besöker julmarknader i städerna Schwerin & Lübeck. Passa på att smaka på typiska specialiteter så som glüwein, brända mandlar och klenäter. Här finns förutom shopping många fina möjligheter till avkopplande besök på en ölhall eller ett café. Här hålls en av norra Tysklands bästa julmarknader som också är delstatens officiella. Staden Schwerin är också berömd för sitt törnrosaslott som ligger på en egen ö, i en sjö mitt i centrum.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • DAG 1: SÖDERUT

  Vi startar resan söderut genom Sverige till Göteborg. Vi gör stopp efter vägen där möjlighet ges att köpa kaffe och mat. Stena Lines färja tar oss till Kiel. Ett tips kan vara att ha en liten mindre väska med sig med det allra nödvändigaste som behövs under båtresan, så kan resten av bagaget ligga kvar ombord på bussen. Gemensam middag på kvällen.

 • DAG 2: JULMARKNAD I LÜBECK

  Efter frukost ombord anländer vi till Kiel. Vi åker vidare mot Lübeck där vi får några timmar på den vackra julmarknaden i Lübeck innan vi åker vidare mot Schwerin som är huvudstaden i den tyska delstaten Mecklenburg-Vorpommern. Väl framme checkar vi in på vårt hotell som är InterCityHotel. På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.

 • DAG 3: STADSRUNDTUR OCH JULMARKNAD I SCHWERIN

  Efter frukost samlas vi för en stadsrundtur med lokalguide. När rundturen är avslutad får vi på egen hand tid att upptäcka staden och framför allt julmarknaden och allt den har att bjuda på. Kvällen fri för egna upptåg.

 • DAG 4: MOT KIEL

  Vi börjar dagen med frukost i lugn och ro på hotellet. Under förmiddagen börjar vi bege oss mot Kiel och vi stannar efter vägen för kaffe och mat på vår väg norrut. Under eftermiddagen gör vi ett besök på något av de stora varuhusen där vi kan göra de sista inköpen innan vi lämnar Tyskland på kvällen. Stena Lines färja tar oss tillbaka till Göteborg. Ombord bor vi i bekväma hytter och vi avslutar kvällen med en gemensam middag.

 • DAG 5: HEMÅT

  Vi äter frukost ombord innan vi åter lägger till i Göteborg. Färden fortsätter sedan upp genom Sverige mot Västmanland och Dalarna igen efter att ha stannat för lunch och kaffe på lämpligt ställe.

Resekalender
25/6Kryssning till Åbo med Viking Gloryfrån 945:-
25/6Kryssning till Visby med Birka Gotland 3 dagarfrån 1 115:-
26/6Kryssning till Åbo med Viking Gloryfrån 945:-
27/6Härliga Upplevelser i Dolomiterna 11 dagarfrån 19 275:-
27/6Kryssning till Åbo med Viking Gloryfrån 945:-
Kontakta oss
Tobbes Resor på Instagram