Skip to main content

Holland med Floriaden

Floriade Expo är en helt unik upplevelse som lockar både gammal som ung. Att Nederländerna är centrum för blomsterfestivaler, grönskande trädgårdar och imponerade odlingsarrangemang är inget nytt. Vart 10:e år tar man det dessutom ett steg längre och arrangerar den världsberömda trädgårdsfestivalen Floriade Expo med storslaget fokus på spännande teman och utställningar inom hortikultur, natur och miljö.

2022 står Almere, strax utanför Amsterdam, värd för detta färgsprakande evenemang som lockar miljontals besökare från när och fjärran. Upplev den uppbyggda parken som går i en grönskande explosion av färg och doft. Tex kan vi få inspiration från 40 olika länders variation av blommor, växter, grönsaker och frukt. Så boka in din resa redan idag - det är 10 år till nästa gång.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: MOT GÖTEBORG

  Vi startar resan söderut genom Sverige till Göteborg. Vi gör stopp efter vägen där möjlighet ges att köpa kaffe och mat. På kvällen äter vi en gemensam middag ombord på Stena Lines färja som tar oss till Kiel.

 • Dag 2- 4: DEN HAAG

  Efter frukost ombord på båten är det dax att inta våra platser i bussen som nu tar oss till Nederländer och Den Haag, där vi ska bo tre nätter. Under vår vistelse här kommer vi bland annat att besöka Kinderdijk en väderkvarnspark, ett bryggeribesök ska vi självklart få med där provsmakning av tre sorters öl ingår. Näst sista dagen är det så dax för besöket på Floriaden. Vi avslutar varje kväll på hotellet med en gemensam middag på hotellet.

 • Dag 5: LEER

  Vi startar dagen med en god frukost innan det är dax att ta oss till vårt stopover hotell i Leer, vi äter en gemensam middag på hotellet på kvällen.

 • Dag 6: KIEL

  Efter frukost är det dags att lämna Leer. På snabba vägar når vi Kiel och Stena Lines väntande färja. Kvällen avslutas med en gemensam middag ombord.

 • Dag 7: HEMÅT

  Vi äter frukost ombord innan vi åter lägger till på svensk mark i Göteborg. Sedan återstår endast hemresan mot Västmanland och Dalarna igen efter färgsprakande dagar ifrån blommornas land.

Karta