Skip to main content

Guldriket 5 dagar

Denna resa bjuder både på guld och gröna skogar. Upplev älgar på nära håll på Moose Garden i Östersund, Inlandsbanan, se en unik kristusbild i Kristinebergsgruvan, pröva på norrländska specialiteter och ät en spännande vildmarkslunch. Denna resa med guldkantade upplevelser är en av våra bästa Sverige resor.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • DAG 1: NORRUT

  Vi startar tidig morgon och färden går norrut. Innan vi når den jämtländska metropolen gör vi ett härligt stopp på Moose Garden, en älgpark i Orrviken. Här får vi möjlighet att följa den unika älgpappersproduktionen. Framåt kvällen kommer vi till dagens etapp - Östersund. Vi äter en gemensam middag på hotellet.

 • DAG 2: INLANDSBANAN

  Efter tidig frukost gör vi oss redo för Inlandsbanan som tar oss till Slagnäs. På denna resa får vi se fantastiska delar av vårt vackra land. Att resa på Inlandsbanan är mångas önskan. Tåget tar oss genom storslagen natur i ett avstressat tempo. Vi avnjuter en lunch i Vilhelmina. Under tågresan får vi höra till tågpersonalens intressanta berättelser. I slagnäs väntar ännu ett äventyr, nämligen Båtsuoj sameläger, där vi bjuds på kaffe ur svartpannan och äter torkat renkött. Sedan kör bussen oss till vårt hotell i Malå där vi efter att vi har checkat in får avnjuta en god middag tillsammans.

 • DAG 3: GULDRIKET

  Idag är det så dags för vår fantastiska utflyktsdag i "Guldriket". Efter en stärkande frukost möter vår lokalguide upp oss och ger oss en berättelse om hur livet var förr i tiden. Första uppehållet gör vi i Kristineberg. År 1946 inträffade här något unikt - vid sprängning i gruvan upptäcktes en två meter hög Kristusbild på bergsväggen. Vi gör ett besök i S:t Annas underjordiska gruvmuseum. Färden går vidare till Svansele Vildmarkscenter här serveras vi en lunch. Vi fortsätter vi tur och mot kvällen kommer vi åter till hotellet och äter en gemensam middag.

 • DAG 4: HÖGA KUSTEN BRON

  Vi lämnar hotellet efter frukost och styr kosan söderut igen. Vi kommer så småningom fram till Höga Kusten Bron och där stannar vi för att se detta fantastiska byggnadsverk. Bron över Ångermanälven är en av världens största hängbroar. Vi fortsätter vår färd till Sundsvall och Scandic Sundsvall City. Vi avslutar kvällen med en gemensam middag på hotellet.

 • DAG 5: HEMÅT

  Efter frukost lämnar vi Sundsvall. På fina vägar tar vi oss åter hemåt efter en härlig resa i Jämtland.

Karta

Kontakta oss
Tobbes Resor på Instagram