Skip to main content

Flodkryssning på Rhen och Mosel 8 dagar

Denna resa erbjuder ett intressant och avkopplande sätt att uppleva två av Europas kanske vackraste floder Mosel och Rehn.Vi seglar med flodkryssaren M/S La Boheme mellan grönskande vinberg och pittoreska korsvirksbyar. Längs vägen gör vi strandhugg och besöker vackra städer med mysiga gränder, gamla borgar och vingårdar. Ombord på fartyget njuter vi av vällagade middagar och underhållning. Fartyget har både dansgolv och soldäck och samtliga hytter är utsideshytter.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • DAG 1: HEMORTEN - GÖTEBORG

  Start från hemorten till Göteborg där vi går
  ombord på Stena Lines färja till Kiel. Hytter finns
  reserverade ombord och en läcker buffé serveras.

 • DAG 2: KIEL - COCHEM

  Efter frukost och ankomst till Kiel kör vår buss söderut via Hamburg, Bremen och Bonn innan vi framåt kvällen når Cochem vid floden Mosel. Där väntar vårt fartyg M/S La Boheme som blir vårt hem under kommande dagarna. När vi installerat oss i våra hytter välkomnas vi med en välkomstdrink, middag och underhållning. Programmet kan komma att ändras gällande Flodkryssningen, detta pga av vattenstånd, slussar, väder och vind. Ett aktuellt program finns ombord på båten när vi kommer ombord.

 • DAG 3: COCHEM, ALKEN, KOBLENZ

  Vi tillbringar förmiddagen i Cochem där vi åker upp i Shuttle bussar till den medeltida tullborgen vackert belägen på höjden ovanför staden. Här får vi en guidning visning och njuter av utsikten över staden Mosel. Efter besöket går vi ombord på vårt fartyg som tar oss till den lilla orten Alken, kallad det soliga Mosels största terrass. På kvällen anländer vi till Koblenz och om tid ges tar vi en promenad ut till udden, Deutsches Eck, där floderna Mosel och Rhen flyter samman.

 • DAG 4: KOBLANZ - RÜDESHEIM

  Fartyget stävar vidare längs Rhen och vi ankommer så småningom till kanske Rehns mest kända ort Rüdesheim. Här får vi en vinprovning . Vi får eftermiddagen fri för egna upplevelser. Kanske en promenad på Drosselgasse, som är Tysklands smalaste gata. Eller varför inte slå sig ner ner på något café och bara njuta av stämningen.

 • DAG 5: RÜDESHEIM - MAINZ

  På morgonen lägger fartyget till i boktryckarkonstens Gutenbergs stad Mainz, som grundades av romarna för över 2000 år sedan. Mainz har varit både biskopssäte och säte för kurfurstar och är idag delstaten Rheinland-Pfalz huvudstad. Vi upplever staden under en guidad rundtur med minitåg och passerar sevärdheter som Kurfursteslottet, Domkyrkan och Gutenbergmuseet. På kvällen bjuds på festlig galamiddag och galakväll ombord medan fartyget seglar vidare längs Rhen över natten.

 • DAG 6: STRASBOURG - KASSEL

  Medan vi sover seglar M/S La Boheme in i Frankrike och när vi njutit en god frukost ombord lägger fartyget till i EU-staden Stasbourg. Vi tackar vår besättning för denna gång och går iland för att uppleva staden under en guidad rundtur innan vi börjar vår återfärd norrut. Vi passerar bland annat städerna Mannheim och Frankfurt am Main innan vi framåt kvällen når Kassel där vi checkar in på vårt hotell H4 Hotel Kassel. Vi samlas och äter en gemensam middag på hotellet.

 • DAG 7: KASSEL - KIEL

  Efter frukost är det dax att inta våra platser i bussen och ställa färden norrut. Mot eftermiddagen kommer vi till Kiel och vår färja som väntar på oss för att ta oss tillbaka till Sverige. Om tid finns stannar vi till vid Citti Markt för lite shopping innan båten avgår. Väl ombord äter vi en gemensam middag. Kvällen är fri för egna aktiviteter.

 • DAG 8: HEMÅT

  Efter frukosten lämnar vi fartyget och fortsätter
  färden vidare mot Västmanland och Dalarna
  med många härliga minnen från det fantastiska
  området Rehn och Mosel.

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Falun Resecentrum 08:00 18:25
Borlänge Resecentrum 08:25 18:20
Gustafs Affär/Mack Rv70 08:35
Säter Busstation 08:45
Hedemora Gussarvsg./Hemköp 09:00
Avesta Busstation 09:10 17:10
Sala Resecetrum Hpl A 09:45
Västerås Bussterminal Hpl I 10:20
Hallstahammar Hallsta Krog 10:35 15:45
Köping OKQ8/vid Brandstationen 10:55
Arboga Dinners / E18 11:10 15:10
Örebro Scandic Väst 11:45 14:00
Göteborg Stena Line 17:00 09:15

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
14/8BussFlodkryssning Rehn och MoselMer än 818 995:-Boka
Resekalender
Kontakta oss
Tobbes Resor på Instagram