Skip to main content

Svenska Slott 3 dagar

Sverige har många vackra och spännande slott. På denna resa besöker vi inte mindre än fyra stycken. Vi börjar med ett besök på Taxinge Slott eller "kak-slottet" som det också kallas, dag två börjar vi med Mauritzbergs Slott med anor från 1500-talet, sedan vidare till Vadstena Slott som är vårt bäst bevarande renässansslott. Vi avlutar resan med Örebro Slott, här har många kändisar korsat väg så som Engelbrekt, Gustav Vasa, Lasse-Maja och Jean Baptiste Bernadotte.  

Fritextsökning

Dagsprogram

  • DAG 1: MARIEFRED

    Vi startar tidig morgon och styr kosan mot Mariefred, den historiska staden vid Mälarens strand. På Vasaborgen Gripsholms slott får vi en guidad visning genom Sveriges främsta exempel på gemak från Vasakungarnas tid. Här finns också en av Europas mest välbevarade 1700-tals teatrar. På Gripsholms Värdshus stillar vi hungern innan det är dags att ta ångbåten från Mariefred till Taxinge. På Taxinge Slott, eller kak-slottet som det också kallas, njuter vi av både omgivningen och kaffe med prinsesstårta. Vi fortsätter sedan till Södertälje där vi checkar in på vårt hotell och samlas för en gemensam middag på hotellet.

  • DAG 2: MAURITZBERGS SLOTT & VADSTENA SLOTT

    Vi startar dagen med en god frukost innan det är dags att inta platserna i bussen igen och bege oss söderöver och med vägfärja korsar vi Bråviken och kommer till Östergötlands Österlen, eller Vikbolandet som det egentligen heter. Här gör vi ett besök på Mauritzbergs Slott som har anor från 1500-talet. Slottet står på en klippa vid Bråvikens kant med fantastisk utsikt över vatten och blånande skogar. Här visas vi runt och avnjuter lunch i de vackra salongerna. Färden fortsätter sedan förbi Norrköping och längs sjön Roxen. Nästa mål är Vadstena med sin medeltida bebyggelse, kloster och slott. Vadstena Slott är vårt bäst bevarande renässansslott med inventarier från både 15-,16- och 1700-talen. Här följer vi med en av vasatidens kungligheter som berättar om vad som försiggått innanför slottets murar. Åter i bussen följer vi Vättern norrut för att nå Örebro där vi övernattar. Efter incheckning serveras vi en gemensam middag på hotellet.

  • DAG 3: HEMÅT

    Vi startar dagen med en frukost, sedan är det dax att besöka Örebro Slott. På Örebro Slott har såväl spännande som kunglig historia skrivits under hela 700 år. Engelbrekt, Gustav Vasa, Lasse-Maja och Jean Baptiste Bernadotte är bara några av alla kändisar som har korsat väg med slottet. Vår guide berättar mer under turen genom salarna. Vi avslutar med en lunch i Örebro innan det är dags att bege oss hemåt igen.

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Falun Resecentrum 06:00 16:15
Borlänge Resecentrum 06:20 15:50
Gustafs Affär 06:30
Säter Busstation 06:40 15:30
Hedemora Gussarvsgatan 06:55 15:15
Avesta Busstation 07:15 14:55
Sala Resecentum 07:50
Västerås Bussterminal 08:25

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
8/7BussSvenska Slott 3 dagarMer än 85 595:-Boka
Resekalender
Kontakta oss
Tobbes Resor på Instagram