Skip to main content

Skottland 8 dagar med flyg

Tweed, whisky, slott och långhåriga kor. Skottland lockar turister från hela världen och här är det aldrig långt till vackra sjöar, böljande berg, slingrande dalgångar, pittoreska byar eller vidsträckta hedar. Ofta har du också ett destilleri på en armlängds avstånd.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • DAG 1: AVRESA

  Vi startar mitt i natten med buss till Arlanda, vi kör direkt till flygplatsen utan rast. Med direktflyg tar vi oss till Glasgow, en modern stad med ett stort utbud av nöjen, shopping och sevärdheter. På morgonen anländer vi till flygplatsen i Glasgow. På flygplatsen möter en lokalbuss upp oss som kör oss till vårt hotell Moxy Glasgow Merchant City där vi ska bo första natten. Efter att vi har checkat in har vi fri tid och mot kvällningen samlas vi för en gemensam middag på en närliggande restaurang.

 • DAG 2 - 3: OBAN

  Efter frukost åker vi norrut längs vackra Loch Lomond och vidare mot den dramatiska kusten och den omtalade tätorten Oban där vi stannar i två nätter på Royal Hotel. Väl i ”The Gateway to the Islands” och med blicken mot Inre Hebriderna har vi en hel dag för nya upplevelser. Vi har en dag fri och då kan man passa på att njuta av den långa havspromenadens utbud, McCaig´s Towers siluett eller kanske ta en båttur för den som önskar det. Vi samlas på kvällarna och äter middag på hotellet.

 • DAG 4 - 5: INVERNESS & HIGHLANDS

  Efter frukost fortsätter vi vår resa norrut längs slingriga vägar och vi ser små öar med slott i väster. Orter som Fort William och Fort Augustus passeras och vi följer mystiska Loch Ness strandlinje. Här stannar vi till för en båttur där vi hör legenden om sjöodjuret Nessie och ser den välkända slottsruinen Urquhart trona vid sjön. Vidare mot Inverness, skotska höglandets huvudstad vid River Ness mynning, där vi bor två nätter på Royal Highland Hotel. Under utflyktsdagen kör vi en liten bussrundtur och tittar på den fina naturen på förmiddagen. Under eftermiddagen får vi egen tid och kan shoppa, eller besöka något mysigt ställe för en Afternoon tea. Vi avslutar kvällarna med en gemensam middag på hotellet.

 • DAG 6 - 7: SPEYSIDE & EDINBURGH MILITARY TATTOO

  Nu lämnar vi Highlands och reser mot Edinburgh där vi bor två nätter på ett hotell som ligger mycket centralt Ibis Edinburgh Centre South Bridge. Vi kör genom whiskymetropolen Speyside där mer än 50 destillerier ligger utslängda både till vänster och höger, högt och lågt längs med floderna. Vi passerar också nationalparken Cairngorm med sin dramatiska bergskedja i horisonten. Vi stannar a till i den trevliga orten Pitlochry, som är ett bra lunchstopp. Vi åker vidare till Crieff där vi stannar för ett besök på Glenturret destilleri och en whiskyprovning och rundvisning. När vi ser de tre sceniska broarna vid Queensferry är vi snart framme vid resans slutmål – Skottlands huvudstad Edinburgh. I slutet av The Royal Mile ligger slottet högt uppe på sin kulle och övervakar staden. Men Edinburgh är också grönskande parker, livliga torg, slingrande gator, spöklika gränder, shopping på Princess Street och välkomnande pubar – allt med säckpipor som ljudkuliss. Under vår vistelse gör vi en stadsrundtur. Vi kommer också få en eftermiddag för att på egen hand upptäcka den vackra staden. En middag ingår på hotellet i Edinburgh.

  Andra kvällen har vi biljetter för Er som vill besöka Edinburgh Military Tattoo. Denna föreställningen pågår bara under augusti månad och är man i Skottland är det verkligen värt ett besök. Föreställningen börjar kl 21.30 och man promenerar till slottet och det är ca 900 meter att gå. OBS! Dessa biljetter måste bokas före den 8/5 för garanterad plats.

 • DASG 8: HEMÅT

  Vi startar dagen med en tidig frukost innan det är dags att inta våra platser i bussen som kör oss till flygplatsen. Med många härliga minnen i bagaget reser vi hemåt mot Arlanda, där vår buss möter oss för att ta oss hemåt mot Västmanland och Dalarna.

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Falun Resecentrum 01:20 17:00
Borlänge Resecentrum 01:45
Säter Busstation 02:00 16:15
Hedemora Gussarvsgatan/Hemköp 02:15 16:00
Avesta Busstation 02:30 15:45
Sala Resecentrum 03:10
Västerås Busstation 03:45 14:30
Arlanda 05:00 12:15

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
8/8BussSkottland 8 dagar med flygMer än 820 995:-Boka
Resekalender
Kontakta oss
Tobbes Resor på Instagram