Skip to main content

Österrike och Örnnästet

Åk med oss på en skönsjungande resa till Österrike. Alla som sett Sound of Music har säkert drömt om att få uppleva miljöerna som filmen spelats in i. Under resan får vi följa med till många av de platser, där familjen von Trapp befann sig. Vi besöker även blöta Hellbrunn Slott och ruskiga Örnnästet. Självklart njuter vi också av god mat och trevligt österrikiskt gemyt. Sjung med oss när vi sätter tonen för den kommande resan... Do-Re-Mi.

Boende:

Hotel Zur Mühle, Bad Brückenau http://Hotels.com

Hotel Lammertalerhof, Abtenau http://Hotels.com

IntercityHotel Magdeburg, Magdeburg http://Hotels.com

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Mot Tyskland

  Vi startar resan söderut genom Sverige till Göteborg, vi gör stopp efter vägen där möjlighet ges att köpa kaffe och mat.
  Väl nere i Göteborg checkar vi in på vår färja och sedan äter vi en gemensam middag ombord på
  Stena Lines färja som tar oss till Kiel. Ett tips kan vara att ha en liten mindre väska med sig med det allra nödvändigaste som behövs under båtresan, så kan resten av bagaget ligga kvar ombord på bussen.

 • Dag 2: Genom Tyskland till Bad Brückenau

  Efter frukost ombord på färjan är vi framme i Kiel och styr resan söderut genom Tyskland till Bad Brückenau där vi övernattar. På kvällen äter vi gemensam middag på hotellet.

 • Dag 3: Vidare till Österrike

  Efter frukost åker vi vidare till vackra Österrike, vi gör ett besök i Salzburg där vi börjar med att äta lunch i staden på egen hand innan vi möter upp vår lokal guide och får en två timmars guidning i staden. Stadsrundturen avslutas i Mirabellparken vid Paris Londron där bussen möter upp oss igen.
  Bussen kör oss vidare till vårt nästa besök som är Hellbrunn Slott, här finns tid för lite souvenir shopping innan vi åker till vårt hotell i Abtenbau dit vi anländer mot kvällningen. Vi avslutar vår dag med en gemensam middag på hotellet.

 • Dag 4: Besök på Örnnästet

  Vi börjar dagen med frukost och idag skall vi besöka Hitlers Örnnästet som ligger på berget Kehlstein högt över byn Berchtesgaden i Tyskland. Detta är en spännande tur och man riktigt känner husets historia och har
  man tur med vädret så kan man även få en otrolig utsikt härifrån.
  Efter Örnnästet var vår plan att besöka Dokumentation Obersalzberg dessvärre håller detta besöksmål stängt till 2023. På kvällen när vi åter är på vårt hotell i Abtenau äter vi en gemensam middag på hotellet.

 • Dag 5: Dagen är fri

  Efter frukost har vi en dag fri, vår reseledare kommer att hitta på någon utflykt för den som vill följa med eller så kan man bara strosa omkring på egen hand och upptäcka Abtenau.

 • Dag 6: Sound of Music middag

  Efter frukost har vi en dag fri, vår reseledare kommer att hitta på någon utflykt för den som vill följa med eller så kan man bara strosa omkring på egen hand och upptäcka Abtenau. På kvällen åker vi med vår buss till Salzburg för att avnjuta en traditionell österikisk tre-rätters middag med efterföljande show där publiken bjuds på stycken från såväl filmen Sound of Music, som av Mozart med mera.

 • Dag 7: Åter mot Tyskland

  Vi börjar dagen med en god frukost och säger Aufwiedersehen till Österrike och beger oss tillbaka till Tyskland och orten Magdeburg. Här checkar vi in på vårt hotell för natten. Vi äter en gemensam middag på hotellet på kvällen.


 • Dag 8: Båtresa Kiel

  Vi äter frukost ombord innan vi lägger till på svensk mark i Göteborg. Nu återstår endast hemresan mot Västmanland och Dalarna igen efter en mycket upplevelserik resa i Österrike och Tyskland. • Dag 9: Håemåt

  Vi äter frukost ombord innan vi lägger till på svensk mark i Göteborg. Nu återstår endast hemresan mot Västmanland och Dalarna igen efter en mycket upplevelserik resa i Österrike och Tyskland.


Karta