Skip to main content

Norge - Trollstigen & Atlanterhavsveien 5 dagar

Fem dagar med fantastiska naturupplevelser i de norska fjordlandskapen. Vi åker längs Atlantkusten och över öar, broar och på den spektakulära Trollstigen med sina hårnålskurvor. Fjäll, fjordar och dalar kantar vår väg på denna underbara resa som är som balsam för själen.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • DAG 1: MOT NORGE

  Vi startar tidig förmiddag och åker mot Lillehammer. Vi stannar för fika och lunch under vägen. Mot kvällen är vi framme i Lillehammer och checkar in på vårt hotell Scandic Victoria. Väl installerade på våra rum samlas vi åter och äter en gemensam middag på hotellet.

 • DAG 2: KRISTIANSUND

  Vi startar dagen med en god frukost. Vi tar oss på vackra vägar mot vår slutdestination som är Kristiansund. Vi gör stopp efter vägen för fika och lunch och vackra fotostopp. Kristiansund ligger vid havet och är känd för sin export av klippfisk, som vanligtvis är torkad torsk. Vi avslutar kvällen med en gemensam middag på hotellet. Vi bor på Quality Hotel Grand.

 • DAG 3: ATLANTERHAVSVEIEN & TROLLSTIGEN

  Dagen börjar med en god frukost. Idag väntar en rea längs två av Norges mest berömda turistvägar. Vi inleder med den imponerade Atlanterhavsveien, som följer Atlantkusten i 36 km över öar och skär via åtta broar. Vi stannar till i den lilla orten Bud där det finns ett krigsmuseum på platsen för ett tyskt fort från andra världskriget. Vi fortsätter till Åndalsnes där vi tar in på den hisnande vackra Trollstigen som öppnade 1936. Med hänförande utsikt över branta klippor, djupa fjordar och bördiga dalar kör vi omgivna av majestätiska fjäll mot dagens mål, Geiranger. Mellan Linge och Eidsdal tar vi färjan över Norddalsfjorden och fortsätter längs den vackra vägen med många hårnålskurvor ner till vårt hotell. Vi incheckade på Hotel Union äter vi en gemensam middag på hotellet.

 • DAG 4: HAMAR

  Efter frukost Lämnar vi Geiranger och åker mot Lom där vi gör en paus vid den berömda stavkyrkan från 1100-talet (inträde bekostas på plats av de som vill gå in i kyrkan) Vi fortsätter sedan över Randen och förbi Lillehammer igen till vårt hotell i Hamar som blir denna resa sista natt. Vi bor på Scandic Hamar och när vi har fått våra rum äter vi en gemensam middag på hotellet.

 • DAG 5: HEMÅT

  Efter en stärkande frukost är det så dax att inta våra platser för att ta oss hemåt igen via Dalarna och Västmanland. Vi stannar under vägen för fika och lunch.

Resekalender
25/6Kryssning till Åbo med Viking Gloryfrån 945:-
25/6Kryssning till Visby med Birka Gotland 3 dagarfrån 1 115:-
26/6Kryssning till Åbo med Viking Gloryfrån 945:-
27/6Härliga Upplevelser i Dolomiterna 11 dagarfrån 19 275:-
27/6Kryssning till Åbo med Viking Gloryfrån 945:-
Kontakta oss
Tobbes Resor på Instagram