Skip to main content

Norge 7 dagar med kryssning Tromsö - Trondheim

Med några av av de miljövänligaste fartygen i världen seglar Havila Kystruten längs med norska kusten. Följ med på en spaktakulär resa ombord på MS Havila Pollux mellan Tromsö-Trondheim. Sedan år 2021 trafikerar Havila Kystruten och största skillanden mellan Hurtigruten och Havila är att det sistnämnda har batteridrivna fartyg för en utsläppsfri och tystgående resa genom fjordarnas rogivande miljö. Havilas hytter är stora och moderna, och maten är gudomlig.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • DAG 1: NORRUT

  Färden går norrut till vårt första etappmål - Umeå och First Hotel Dragonen. Här avslutar
  vi dagen med en gemensam middag på hotellet.

 • DAG 2: BJÖRKLIDEN

  Efter frukost är det dags att fara vidare norrut. Vi tar kustvägen via Skellefteå innan vi når Björkliden. Under eftermiddagen når vi vårt hotell Fjället, vi äter en gemensam middag på hotellet.

 • DAG 3 - 5: KRYSSNING HAVILA TROMSÖ - TRONDHEIM

  Efter frukost och lite egen tid fortsätter vi resan mot Tromsö. Vi passerar Riksgränsen in i Norge och kör strax norr om Narvik för vidare färd norrut mot Tromsö. Här får vi en 3 timmars rundtur med lokalguide. Vi äter middag på Hotel The Edge. Vi går ombord på nya Havila Pollux. Kl 01.30 avgår vi med Havila Pollux, det nya alternativet till Hurtigruten. En bedårande resa, där vi varje morgon serveras en härlig frukost, en lunch och mot kvällningen serveras en underbar 3-rättersmiddag.

 • DAG 6: ÖSTERSUND

  Vi ankommer till Trondheim tidig morgon kl 06.30, vi äter en frukost innan det är dax att lämna fartyget. Vår buss möter upp oss i hamnen och vi börjar vår resa hemåt. Mot eftermiddagen ankommer vi till vår hotell för natten, Hotell Östersund. Här samlas vi på kvällen för en gemensam middag.

 • DAG 7: HEMÅT

  Frukost på hotellet innan vi under förmiddagen lämnar Östersund och beger oss hemåt mot Dalarna och Västmanland igen. På kvällen är vi hemma efter en lång och upplevelserik resa i vårt kära grannland.

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Västerås Bussterm hållpl I 05:05
Sala Resecentrum hållpl A 05:40
Avesta Busstation 06:15 17:40
Hedemora Gussarvsg 06:35
Säter Busstation 06:50 17:10
Gustafs Affär 07:00
Borlänge Resecentrum 07:10 16:50
Falun Resecentrum 07:30 16:30

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
5/9BussNorge 7 dagar med kryssning Tromsö - Trondheim Mer än 817 995:-Boka
Resekalender
Kontakta oss
Tobbes Resor på Instagram