Skip to main content

Italiens vackraste sjöar

Följ med till Italiens största sjö, Gardasjön. Under vår resa gör vi spännande utflykter till bland annat Verona där vi får vinprovning i Veronatrakten, guide i Verona och mycket mer. Vi kommer även få uppleva flera båtturer på både Gardasjön, Comosjön och Lago Maggiore Orta. Flera härliga vinprovningar med goda tillbehör får vi också uppleva på denna fantastiska resa.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: HEMORTEN - GÖTEBORG

  Start från hemorten till Göteborg där vi går ombord på Stena Lines färja till Kiel. Hytter finns reserverade ombord och en läcker buffé serveras.

 • Dag 2: BAYREUTH

  Efter frukost landstiger vi i Kiel. Vi åker söderut och passerar Hamburg och Hannover. Vi stannar under dagen för fika och mat innan vi kommer fram till Bayreuth som är vårt mål för dagen. Vi
  checkar in på hotellet och äter sedan en gemensam middag på kvällen.

 • Dag 3: MOT ITALIEN

  Efter frukost bär det av mot Italien. Mot kvällningen kommer vi fram till vårt hotell som ligger ca 3 km från Gardasjön och här ska vi tillbringa två nätter. Vi samlas på hotellet för en gemensam middag efter att vi installerat oss i våra rum.

 • Dag 4: UTFLYKTSDAG

  När vi intagit frukosten samlas vi för en härlig båttur på Gardasjön från Garda till Sirmione. Väl framme i Sirmione är det en marknad som vi kan strosa runt på och kanske göra några fynd och här kan vi också äta lunch på egen hand. På eftermiddagen är det dax för en vinprovning med lite godsaker i Bardolino. Väl hemma på hotellet igen äter vi en gemensam middag på hotellet på kvällen.

 • Dag 5: VERONA

  Efter frukost åker vi till San Mattia, här blir det rundvandring och vinprovning av 5 sorters vin samt lite tilltugg. På lämpligt ställe stannar vi för lunch på egen hand innan vi möter upp vår lokalguide i Verona för en 2-timmars guidning som sker till fots så här rekommenderar vi bekväma skor. Vi äter en middag på kvällen på egen hand.

 • Dag 6: BÅTTUR PÅ COMOSJÖN

  Efter en god frukost samlas vi för att idag göra en båttur på Comosjön. Båtturen är två timmar lång. Turen avslutas i Villa Carlotta där vi gör ett besök i den vackra trädgården.

 • Dag 7: BÅTUTFLYKT

  Efter en god och stärkande frukost är det så dax för en härlig båttur igen. Denna gång från Stresa till Isola Bella som är en liten klippö i ett naturreservat, med rikt växt- och havsliv samt närliggande stenstränder. Väl framme i Isola Bella efter ca en timme så får vi ett besök på Bella Palats ett museum och en vacker trädgård.Vi tar sedan båten tillbaka till Stresa och eftermiddagen får vi lite tid på egen hand. På kvällen samlas vi på hotellet för en gemensam middag.

 • Dag 8: BÅTRESA OCH VINPROVNING

  Efter frukost blir återigen en dag på sjön, denna gång på sjön Lago Orta och till ön Isola san Giulio. På eftermiddagen blir en vinprovning på Cantina Fontechiara, här får en provning av tre sorters viner. Väl på hotellet avslutar vi med en gemensam middag.

 • Dag 9: SPEICHERZ-MOTTEN

  Dax att lämna Italien och ta oss norrut igen. Denna kväll blir övernattningen i Speicherz-Motten, Tyskland, vi äter en gemensam middag på hotellet.

 • Dag 10: KIEL

  Efter frukost fortsätter vi vår färd upp genom Tyskland. Städerna Hannover och Hamburg passeras innan vi når Kiel där vi går ombord
  på vårt fartyg som tar oss till Göteborg. Ombord väntar en god buffé och nöjen.

 • Dag 11: HEMÅT

  Efter frukosten lämnar vi fartyget och fortsätter färden vidare mot Västmanland och Dalarna med många härliga minnen från fantastiska Italien.

Karta