Skip to main content

Härliga upplevelser i Dolomiterna 11 dagar

Dolomiterna i Sydtyrolen bjuder på storslagna naturscenerier med vin- och äppelodlingar, borgar, slott och trädgårdar och förstås - majestätiska berg. Här njuter vi under ett par dagar och kan varva utflykter med vandringsturer. Denna del av Italien är fin att  besöka från tidig vår till sen höst och vi bor i de mysiga byarna i Pustertal.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • DAG 1: HEMORTEN-GÖTEBORG

  Start från hemorten till Göteborg där vi går
  ombord på Stena Lines färja till Kiel. Hytter finns
  reserverade ombord och en läcker buffé serveras.

 • DAG 2: SCHWEINFURT

  Efter frukost landstiger vi i Kiel. Vi åker söderut
  och passerar Hamburg och Hannover. Vi stannar under dagen för fika och mat innan vi kommer fram till Schweinfurt som är vårt mål för dagen. Vi checkar in på hotellet och äter sedan en gemensam middag på hotellet.

 • DAG 3: CHIENES/KIENS

  Efter frukost reser vi söder ut via Österrike och under eftermiddagen kommer vi till vårt mål för denna resa som är Chienes/Kiens. Här bor vi under hela vår vistelse. Varje kväll avslutar vi dagen med en gemensam middag på hotellet.

 • DAG 4: SÜDTIROLER LANDESMUSEUM

  Vi startar dagen med en god och stärkande frukost. Idag njuter vi i vår pittoreska alpby och av den vackra miljön med de mäktiga bergen som kuliss. I Chienes/Kiens finns otaliga mil med fina vandringsleder av alla svårighetsgrader och den som vill ta en tur når lätt närmsta led från hotellet. Vid lunchtid gör vi en utflykt till Bruneck som är centralort i dalen. Här strosar vi i den mysiga äldre stadsdelen och bekantar oss med den regionala kulturen på hembygdsmuseet Südtiroler Landesmuseum. Det ligger strax bortom Bruneck och här har vi en guidad visning.

 • DAG 5: PANORAMATUR I DOLOMITERNA

  Efter en god frukost kommer dagen bjuda på storslagna naturscenerier då vi gör en rundtur längs vackra vägar, passerar höga bergspass och kör förbi idylliska orter. Vi passerar Toblach, Höhlensteintal, fina Misurinasee och når Cortina via Tre Croci-pass på 1 809 m.ö.h. I den olympiska byn Cortina gör vi ett stopp och promenerar bland mondäna butiker och hotell.
  Turen tar oss vidare över Falzaregopasset på 2 117 m.ö.h. förbi Arabba. Väl framme på dagens högsta punkt, Sellapass på hela 2 240 m.ö.h., njuter vi av milsvid utsikt. Den sista etappen går genom Grödental där vi passerar skidorterna Sankt Ulrich och Santa Cristina innan vi är nere på normal höjd igen. Vi kommer tillbaka till vårt hotell under sen eftermiddag.Vi startar dagarna med frukost och sedan har vi fria dagar att upptäcka detta vackra landskap. Vi reseledare finns behjälplig med tips och idéer på vad Ni kan hitta på.

 • DAG 6: EGEN TID

  Vi startar dagarna med frukost och sedan har vi fria dagar att upptäcka detta vackra landskap. Vi reseledare finns behjälplig med tips och idéer på vad Ni kan hitta på.

 • DAG 7: MERANO, TRÄDGÅRDSPRAKT & VIN

  Efter att vår frukost är intagen besöker vi Sydtyrolens pärla Merano, en historisk stad med en liten och mycket vacker stadskärna. Merano ligger i Val Venosta som är äpplets hemvist; här finns över 40 km i stort sett sammanhängande äppleodlingar. Vårt första stopp blir den magnifika trädgårdsanläggningen Gärten von Schloss Trauttmansdorff i utkanten av Merano. Den vackra parken ligger i sluttningen runt ett slott och här växer otaliga blommor, träd och buskar. En fika på slottsterassens kafé rekommenderas.
  Efter ett par timmars egen tid i Merano beger vi oss söderut till Südtiroler Weinstrasse, som sträcker sig från Eppan till Ora. I vinbyn Kaltern provar vi traktens viner på en av vingårdarna.

 • DAG 8: BURG TAUFERS & PRAGER WILDSEE

  Dolomiterna är känt för god mat, sina viner och alla borgar. Dagens upplevelser börjar med en guidad visning av den medeltida borgen Burg Taufers, som byggdes som försvarsverk vid ingången till Ahrntal. Borgen ligger naturskönt och har historisk och sevärd konst och inredning.Nu styr vi kosan mot en vidunderligt vacker sjö, Pragser Wildsee, högt belägen och omgiven av branta bergssidor. De som vill promenerar runt sjön på den utmärkta gångvägen, en sträcka på drygt 2 km. Vid sjön ligger ett hotell och ett kafé där vi kan inta kalla förfriskningar. När vi kommer till Bruneck kör vi Pustertaler Sonnenstrasse som vid klart väder är enastående vacker. Avskedsmiddag på vårt hotell.

 • DAG 9: FULDA

  Efter frukost är det dags att inta våra platser i bussen och styra kosan norrut. Vi övernattar i Fulda och avslutar kvällen med en gemensam middag på hotellet.

 • DAG 10: KIEL

  Efter frukost är det dags att inta våra platser i bussen och styra kosan norrut. Vi passerar Hamburg innan vi kommer fram till Kiel. Vi går ombord på fartyget och efter att vi installerat oss i hytterna ses vi för en gemensam middag ombord.

 • DAG 11: HEMÅT

  Efter frukosten lämnar vi fartyget och fortsätter
  färden vidare mot Västmanland och Dalarna
  med många härliga minnen från det fantastiska
  landet Italien.

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Falun Resecentrum 08:00 18:25
Borlänge Resecentrum 08:25 18:20
Gustafs Affär/Mack Rv70 08:35
Säter Busstation 08:45
Hedemora Gussarvsg./Hemköp 09:00
Avesta Busstation 09:10 17:10
Sala Resecetrum Hpl A 09:45
Västerås Bussterminal Hpl I 10:20
Hallstahammar Hallsta Krog 10:35 15:45
Köping OKQ8/vid Brandstationen 10:55
Arboga Dinners / E18 11:10 15:10
Örebro Scandic Väst 11:45 14:00
Göteborg Stena Line 17:00 09:15

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
27/6BussHärliga Upplevelser i Dolomiterna 11 dagar419 275:-Boka

Hotell

Boende Dolomiterna
• Kärleksfullt inredda rum och sviter med dusch eller badkar, toalett, hårtork, direkttelefon, värdeskåp, kylskåp, satellit-TV och balkong • Två hissar • Husbar med nytt separat rökrum...
Resekalender
Kontakta oss
Tobbes Resor på Instagram