Skip to main content

Prag

Bedövande vackert ligger Prag vid Moldaus strand. Det är en magisk stad, med en både tragisk och romantisk historia. Staden är en av världens största utomhusmuseum för arkitektur vilket vi kommer att få se mer av under rundturen. Kom med och låt dig förtrollas av Prags magi, lyssna till dess historia och njut av alla veckra vyer i denna kuperade stad.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: SÖDERUT

  Vi startar resan söderut genom Sverige till Göteborg. Vi gör stopp efter vägen där möjlighet ges att köpa kaffe och mat. På kvällen äter vi en gemensam middag ombord på Stena Lines fartyg som tar oss till Kiel. Ett tips kan vara att ha en liten mindre väska med sig med det allra nödvändigaste som behövs under båtresan, så kan resten av bagaget ligga kvar ombord på bussen.

 • Dag 2: MOT PRAG

  Efter frukost ombord är vi framme i Kiel och styr resan söderut genom Tyskland till Prag. Efter vägen blir det stopp för fika och mat. Vi anländer till Prag under tidig kväll. Våra nätter i Prag spenderas på Hotel Expo. Ett bra hotell, nära många sevärdheter. Vi avslutar kvällen med en gemensam middag på hotellet.

 • Dag 3-5: PÅ PLATS I PRAG

  Med frukosten avklarad är det dags för en stadsrundtur med lokalguide. Rundturen tar ca 4 timmar och sker mestadels till fots så bekväma skor rekommenderas då det är mestadels kullerstensgator. Efteråt får vi tid att på egen hand upptäcka staden.

  En vandring över den vackra Karlsbron ingår i stadsrundturen. Under drygt 400 år var bron stadens enda fasta förbindelse över Moldau. Bron har överlevt många översvämningar och även belägringen av svenska soldater 1648. Kom ihåg att titta lite extra noga på det astronomiska uret på gamla stadens rådhus. Varje heltimme när klockan slår kan man skåda rörliga figurer i form av helgon, apostlar och döden med sitt timglas. Passa också på att besöka den livliga Václavplatsen, en boulevard med butiker och restauranger. Vår reseledare ger tips och förslag på matställen och sevärdheter samt ordnar åtminstone en kvällsutflykt mot tillägg.

 • Dag 6 : MOT KIEL

  Vi lämnar Prag efter frukost och snart även Tjeckien, åter norrut mot Kiel. Vi checkar in på Stena Lines fartyg och samlas sedan för en gemensam middag på kvällen.

 • Dag 7 : HEMÅT

  Efter frukost är det dags för resan hemåt mot Västmanland och Dalarna igen efter innehållsrika dagar från denna magiska stad.

Kontakta oss
Tobbes Resor på Instagram