Skip to main content

Golfresa till Costa Blanca

Villaitana är i vårt tycke en av Europas mest moderna och bästa golfresorter. Direktflyg till Alicante och därifrån en kort transfer norrut längs kusten. Strax innan ankomst skymtar skylinen i Benidorm, inte helt olikt Dubai. Här i det behagliga golfklimatet på Costa Blanca ligger golfresorten Villaitana med allt vad man kan förvänta sig av ett 4-stjärnigt hotell. Hela anläggningen har den charmiga atmosfären av en medelhavsby med smala gator, torg, restauranger och barer. Utanför dörren finns dessutom en av kustens absolut bästa golfbanor, ritad av självaste Jack Nicklaus. Några kilometer bort ligger Benidorm med en ljuvlig strandpromenad där Medelhavets vågor rullar in. Restaurangerna är otaliga, shoppingen riklig och ett pulserande nattliv.

De två 18-hålsbanorna är roliga, spännande och intressanta att spela, Jack Nicklaus har verkligen lyckats med sin design. Mästerskapsbanan heter Campo Levante och den lite kortare och trixigare banan, Campo Poniente.

Campo Levante passar alla typer av spelare. De med lite högre handicap kommer att gilla banans breda fairways, medelhandicapparna kittlas av utmaningarna och de duktiga spelarna får förbereda sig på att det inte är att bara ”ställa ut klubborna” och göra par på varje hål. Banan håller över lag en hög kvalitet och är väldesignad. Hål 10 är rankat som det svåraste hålet och är ett riktigt bra par 4-hål. Greenen vaktas av en damm som gör inspelet till en prövning även för den som är känner sig säker på sina järnslag. Banan är relativt lätt att gå men har fint ondulerade fairways, strategiska bunkrar och en fantastisk utsikt mot Benidorms skyline och Medelhavet.

Campo Poniente är en kort bana med par 62. Låt dig dock inte förledas av att den är kort. Svårigheter finns, och med ganska stora höjdskillnader är klubbvalet ofta lurigt. På roliga Campo Poniente har du som slår lite längre möjlighet att nå några av par 4-hålen från tee, i alla fall om det är medvind! Det finns en del slag att vinna om man chansar lite men det kan också kosta en hel del. Övriga hål på Poniente kräver en stor portion spelstrategi för att inte bollen ska hamna i någon av alla bunkrar. Det finns flera väldigt vackra och utmanade par 3-hål med en längd på ungefär 120 meter. Poniente utgår från drivingrangen och går i lite mer kuperad terräng ovanför hotellet och det ingår golfbil vid spel på Poniente.

Klubbhuset ligger centralt en kort promenad från hotellet. Här finns en generös uteservering där man kan njuta efter rundan med en fantastisk utsikt över banan och Benidorm. Drivingrange, chipping- och puttinggreen ligger i anslutning till klubbhuset.

Banorna på Villaitana kompletterar varandra bra och anläggningen som helhet gör att det är svårt att inte trivas på Villaitana.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • DAG 1: Hemorten - Arlanda / Alicante

  Vi starar dagen med tidig avfärd för att ta oss till Arlanda. Vårt flyg lyfter kl 11.45 och beräknas vara framme i Alicante kl 15.50. Här väntas en buss som ska ta oss till vårt hotell som heter Golf Melià Villaitana. Här ska vi bo i sju nätter.

 • DAG 2: Golfspel på Levante

  Vi startar dagen med en god frukost, sedan är det dags för lite golf. Efter de så har ni dagen fri.

  Golfspel på Levante
 • DAG 3: Golfspel på Poniente

  Vi börjar med frukost innan vi ska ut på golfbanan. Denna dag är det spel på Poniente, här är även del i golfbil inkluderad.

  Golfspel på Poniente
 • DAG 4: Golfspel på Levante

  Efter frukost är det dags för spel igen. Idag spelar vi för andra gången på Levante.

  Golfspel på Levante
 • DAG 5: Dagen är fri

  Vi startar dagen med en god frukost, sedan är dagen fri.

 • DAG 6: Golfspel på Poniente

  Efter frukost ger vi oss av till golfbanan igen, idag spelar vi på Poniente, här är del i golfbil inkluderad.De kanske är idag det blir en hole in one..

  Golfspel på Poniente
 • DAG 7: Golfspel på Levante

  Vi börjar dagen med en god frukost sedan är det sista dagen med golfspel och vi spelar på Levante idag.

  Golfspel på Levante
 • DAG 8: Hemresa

  Sista dagen här, vi äter lite frukost innan det är dags att packa ihop och åka till flygplatsen. Vårt flyg lyfter från Alicante kl 15.05 och kommer till Arlanda kl 19.10. Sedan är det bara resan hem till Dalarna och Västmanland kvar.

Resekalender
25/6Kryssning till Åbo med Viking Gloryfrån 945:-
25/6Kryssning till Visby med Birka Gotland 3 dagarfrån 1 115:-
26/6Kryssning till Åbo med Viking Gloryfrån 945:-
27/6Härliga Upplevelser i Dolomiterna 11 dagarfrån 19 275:-
27/6Kryssning till Åbo med Viking Gloryfrån 945:-
Kontakta oss
Tobbes Resor på Instagram