Skip to main content

Bohuslän med smuggelkryssning

Följ med och ta del av smugglarkungen Bremer och hans äventyr i Kosters arkipelag. Hur han gäckade tullarna och lurade upp dem på grund i de farliga farvattnen. I hjärtat av Bohuslän följer vi i Evert Taubes fotspår.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: MOT BOHUSLÄN

  Vi påbörjar vår resa mot Bohuslän, under eftermiddagen kommer vi fram till en av huvudorterna Uddevalla. Här gör vi ett besök på Bohusläns Museum innan vi åker vidare mot vårt i hotell där vi checkar in och äter en gemensam middag. Med fördel avslutas kvällen med en skön promenad.

 • Dag 2: SÖDRA DELARNA AV BOHUSLÄN

  Efter frukost ska vi tillsammans med en lokguide ägna oss åt de södra delarna av Bohuslän med öarna Tjörn och Orust. Vi besöker även hjärtat av Bohuslän och "i Evert Taubes fotspår" här fick Evert Taube inspiration till några av sina mest älskade visor. Efter en fantastisk dag, säkert med Taube-allsång i bussen, samlas vi på nytt för gemensam middag på hotellet.

 • Dag 3: SMUGGELKRYSSNING OCH KOSTER

  Efter frukost är det dags för dagens äventyr. I hamnen i Strömstad väntar vår båt och självaste smugglarkungen Bremer. Under resan till Koster får vi berättat om hans äventyr i Bohusläns skärgård. Lunch serveras på Kosters rökeri och vi gör även ett besök på Naturrum. Med elbussar färdas vi över ön och om tid finns så stannar vi till vid Kosters Trädgårdar. Väl hemma igen vi hotellet äter vi en gemensam middag.

 • Dag 4: HEMÅT

  Vi inleder vår morgon med en härlig frukost innan det är dax att inta våra platser i bussen. Både minnerna av smugglarkungen och Taube-känslan lever sig kvar i bussen medan vi styr mot vår hemort.

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Falun 06:00
Borlänge Resecentrum 06:20 17:25
Säter Busstation 06:40 17:55
Hedemora Gussarvsgatan 06:55 17:40
Avesta Busstation 07:15 17:05
Sala Resecentrum 07:50
Västerås Bussterminalen 08:25
Hallsthammar Krog 08:40

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
26/6BussBohuslän med smuggelkryssningMer än 86 195:-Boka
Resekalender
28/3Skärgårdskryssning på Cinderellafrån 585:-
Kontakta oss
Tobbes Resor på Instagram