Vi startar på morgonen och åker ner till Kapellskär.
Vi stannar för rast på vägen ner där möjlighet ges att
köpa fika. Vi kliver ombord på Rosella klockan 14.45
som tar oss vidare till Mariehamn. Efter att vi har
checkat in på vårt hotell som ligger centralt i Mariehamn, äter vi en gemensam middag på hotellet.
Efter frukost har vi fri tid innan vi möter upp vår
lokalguide klockan 12 för en rundtur på Åland.
Vi besöker ett flertal gårdar, vars fokus ligger på
att bevara lokala traditioner. På en av dessa gårdar
kan vi passa på att äta lunch till självkostnadspris.
Under skördefesten erbjuds mängder av nyskördade
grönsaker, färskt lamm- och nötkött, matvaror
omsorgsfullt tillagade av närproducerade härligheter och mängder av vackert hantverk. Den
åländska landsbygden bjuder in till färgsprakande
höstdagar och mysigt mörka kvällar, och överallt
finns möjlighet till många spännande möten.
Öppna Gårdar, restauranger och Plåpp Åpp
erbjuder en fantastisk möjlighet att åka runt på
den åländska landsbygden, besöka olika gårdar,
lära om livet på landet och handla lokalt. Gårdarna som bjuder in till besök är en blandning av
lantbruk, matproducenter och lokala hantverkare.
Bussen tar oss vidare till hamnen och klockan
18.30 lägger Rosella ut från Mariehamn mot
Kapellskär. Ombord serveras vi Bistro Buffet inkl
vin, öl, läsk och kaffe. Vi ankommer till Kapellskär
klockan 19.45 och sedan återstår endast hemresan