Dagsprogram

  • Dag 1: ROSELLA OCH ÅLAND

    Vi startar på morgonen och åker ner till Kapellskär.
    Vi stannar för rast på vägen ner där möjlighet ges att
    köpa fika. Vi kliver ombord på Rosella klockan 14.45
    som tar oss vidare till Mariehamn. Efter att vi har
    checkat in på vårt hotell som ligger centralt i Mariehamn, äter vi en gemensam middag på hotellet.

    ROSELLA OCH ÅLAND
  • Dag 2: SKÖRDEFESTEN KAN BÖRJA

    Efter frukost har vi fri tid innan vi möter upp vår
    lokalguide klockan 12 för en rundtur på Åland.
    Vi besöker ett flertal gårdar, vars fokus ligger på
    att bevara lokala traditioner. På en av dessa gårdar
    kan vi passa på att äta lunch till självkostnadspris.
    Under skördefesten erbjuds mängder av nyskördade
    grönsaker, färskt lamm- och nötkött, matvaror
    omsorgsfullt tillagade av närproducerade härligheter och mängder av vackert hantverk. Den
    åländska landsbygden bjuder in till färgsprakande
    höstdagar och mysigt mörka kvällar, och överallt
    finns möjlighet till många spännande möten.
    Öppna Gårdar, restauranger och Plåpp Åpp
    erbjuder en fantastisk möjlighet att åka runt på
    den åländska landsbygden, besöka olika gårdar,
    lära om livet på landet och handla lokalt. Gårdarna som bjuder in till besök är en blandning av
    lantbruk, matproducenter och lokala hantverkare.
    Bussen tar oss vidare till hamnen och klockan
    18.30 lägger Rosella ut från Mariehamn mot
    Kapellskär. Ombord serveras vi Bistro Buffet inkl
    vin, öl, läsk och kaffe. Vi ankommer till Kapellskär
    klockan 19.45 och sedan återstår endast hemresan

    SKÖRDEFESTEN KAN BÖRJA