Skip to main content

Vättern Runt 3 dagar

En härlig sensommar resa i vårt vackra land! På resan gör vi flera besök på såväl gamla kända resmål som nya intresseta platser.

Vi besöker bland annat Stjernsund slott, besök på Övalid - Verner von Heidenstams hem, Vadstena Slott och Karlborgs fästning. Vi avslutar resan med en rundvisning på Forsviks Bruk.

Boende dag 1 Best Western Hotel Norra Vättern http://www.norravattern.se

Boende dag 2 Scandic Elmina Jönköping http://www.scandichotels.com

Fritextsökning

Dagsprogram

  • Dag 1: SÖDERUT - ASKERSUND

    Vi börjar vår resa från er hemort för att sedan åka mot Askersund. Vi gör lämpligt stopp efter vägen för lunch. Vi gör ett besök på Stjernsunds Slott som ligger vackert beläget vid sjön. Där kan ni strosa runt och ev ta en fika på Caféet. Efter incheckning på hotellet finns det tid till att strosa runt lite innan vi intar en gemensam middag på kvällen.

  • Dag 2: MOTALA - JÖNKÖPING

    Efter frukost så åker vi mot Övralid där vi kommer att får en visning av Verner von Heidenstams hem, ni kommer även hinna med att strosa runt på egen hand. Sedan åker vi vidare mot Vadstena, bussfika efter vägen. Vi gör ett besök på Vadsten Slott där vi får en Renässansguidning därefter finns tid för lunch på egen hand och att hinna med att upptäcka Vadstenas små gränder. Sedan åker vi Söderut för att göra ett stopp vid Alvastra klosterruin där vår reseledare kommer att berätta lite historia. Vi åker turistvägen förbi Gränna mot Jönköping. Framme vid vårt hotell så väntas en gemensam middag.

  • Dag 3: KARLSBORG - HEMÅT

    Vi starar även denna dag med frukost för att sedan bege oss mot Karlsborg. Vi får en bussguidning av Karlsborgs fästning sedan åker vi vidare till Forsviks Bruk där vi intar lunch på egen hand innan guidningen. Efter dessa dagar är det bara hemresan som återstår.

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Falun Resecentrum 08:00
Borlänge Resecentrum 08:20
Gustafs Affär 08:30
Säter Busstation 08:40
Hedemora Gussarvsgatan 08:55
Avesta Busstation 09:15
Sala Resecentrum 09:50
Västerås Bussterminalen Hpl I 10:25

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
23/8BussHotell Vättern RuntMer än 83 995:-Boka
Resekalender
Kontakta oss
Tobbes Resor på Instagram